StoryEditorOCM
Hajdukprva HNLŽ

Podjela bodova u Zagrebu: Hajdučice pokazale karakter, dva puta se vraćale iz rezultatskog minusa protiv Dinama

Piše Sport SD
9. listopada 2023. - 20:32

Peto kolo 1. HNLŽ donijelo je nogometašicama Hajduka gostujući okršaj s Dinamom. Utakmica s dva različita poluvremena završila je podjelom bodova, a krajnji rezultat je 2:2. 

Igračice trenerice Tamare Benković dva su se puta vraćale iz rezultatskog minusa. Bod na gostovanju u Sesvetama donijela je Amerikanka Treva Aycock u 89. minuti. Akciju je započela Antonia Mišura s dva vrhunska driblinga i loptom u dubinu za Andreu Grebenar. Prva topnica lige probila je desnu stranu i ubacila prizemnu loptu, a američko pojačanje Bijelih je spretnim uklizavanjem poslalo loptu pod prečku. Prije toga sjajna Grebenar je u 54. minuti donijela Bijelima prvo izjednačenje odmjerenim udarcem glavom nakon ubačaja Ivane Vlajčević s desne strane, piše hajduk.hr.

- Teška i tvrda utakmica, Dinamo u globalu dominantniji, pogotovo prvo poluvrijeme gdje nismo bile prave. U drugo poluvrijeme smo ušle odlučnije, napravili neke zamjene koje su urodile plodom. Dva puta smo se vraćali iz minusa što pokazuje karakter i snagu ove ekipe. Slijedi nam rekuperacija i priprema za sljedeći ispit protiv Donata gdje idemo po tri boda - riječi su trenerice Tamare Benković.

 Laura Vlastelica provela je na terenu 80 minuta i prikazala se u vrlo dobrom svjetlu. - Teška utakmica i težak teren, prvo poluvrijeme je bilo vrlo loše. U svlačionici smo se pribrale i dobile savjete stožera te je nastavak izgledao mnogo bolje što je rezultiralo s naša dva gola. Pokazale smo karakter i dva puta se vratile iz minusa. Došle smo po tri boda, kući se vraćamo s jednim. Čeka nas gostovanje kod Donata gdje također idemo na tri boda - rekla je mlada ofenzivna igračica Hajduka koji u sljedećem kolu gostuje u Zadru kod ŽNK Donata.

ŽNK Dinamo - ŽNK Hajduk 2:2  (1:0)

Supersport  Prva HNLŽ - 5. kolo

Stadion: Sesvete

Sudac: Karlo Rupčić (Kalinovac)

Strijelkinje: 1:0  Jyoti (35), 1:1 Grebenar (52), 2:1 Sarkanaite (56), 2:2 Aycock (88)

Hajduk: Jonjić, Turkalj (od 62. Prskalo), Pedić, Herceg, Brnić, Štrkalj (od 62. Ratković), Bakalar (od 85. Mišura), Vlastelica (od 80. Patock), Vlajčević (od 80. Petković), Grebenar, Aycock

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 19:56