StoryEditor
HajdukČetiri slike ratovanja s navijačima

Počelo s prijetnjama po kućama: igrači nakon Rujevice uzvratili udarac skandiranjem u svlačionici 'igrajte pi*****'

Piše S. A.
5. prosinca 2017. - 22:42
hajduk_rudes68-041117

Još uvijek nema naznake završetka “hladnog rata” između tribina i travnjaka. Istina možda i sve bude okončano, ali svakako je burno počelo. Ajmo redom

Prijetnje po kućama

1. Rudeš 2:3 – transparenti protiv uprave i Nadzornog odbora, postavljeni su još prije utakmice i proglašeno je devet minuta šutnje u ime devet minuta zaostatka za vodećim Dinamom. To je bio prosvjed zbog slabe igre i neispunjenih obećanja. A nakon što je Hajduk prosuo 2:0 u 2:3, izazvalo je eksploziju nezadovoljstva na kraju i poklič "dobit ćete batine". Doista, Ohandza je imao neugodnosti jer su mu došli na vrata, što je prijavljeno policiji, a i neki drugi su navodno imali nezgodne susrete s navijačima. Tenzije su narasle, u međuvremenu je trener Joan Carrillo smijenjen.

Kos na raketi i igrajte pičkice

2. Istra 3:1 – s novim trenerom Željkom Kopićem Hajduk je slavio u Puli sa 3:1, ali su igrači cijelo vrijeme bili pod pritiskom s tribina. Navijači su izvjesili transparent "Odgovornost, a ne demagogija", kao poruku upravi, te nacrtali pticu kosa na raketi što je bila jasna poruka za smjenom predsjednika uprave. Hajduk je dao golove i na kraju pobijedio, ali se s tribina orilo "igrajte, pičkice", tijekom i na kraju utakmice, unatoč pobjedi!

Kopić u mirovnom pokušaju

3. Osijek 1:1, pa u Osijeku 3:1 – fokus je usmjeren na kup-pobjedu u gostima kod Osijeka, što se smatra ključnom utakmicom ovog dijela sezone. Navijači su i dalje prosvjedovali šutnjom, sad već 12 minuta jer je Dinamo povećao prednost, a u osječkom Vrtu se zaorio poklič "igrajte pičkice" u trenutku kad je Osijek izjednačio. U to je Hajduk ipak došao do značajne pobjede, ali se navijači nisu pretjerano smirili. Kos na raketi i natpis sad su već na svakoj utakmici, a nakon izborenog polufinala Kupa, sve do navijača preko atletske staze je potrčao trener Kopić ne bi li ishodovao primirje, a igrači zastali na pola puta, na rub kaznenog prostora. S megafona im je javljeno "ne trebate dolazit".

Igrači uvraćaju udarac: igrajte pičkice!

4. Rijeka 2:1 - četvrta slika vodi nas u Rijeku i gotovo povijesni uspjeh Hajduka nakon pet i pol godina u jadranskom derbiju. Istini za volju navijači sad nisu vrijeđali igrače, ali je natpis na tribinama bio neizostavan, baš kao i kos na raketi. Dakle, nema popusta. No, nakon što su svladali Rijeku igrači Hajduka dali su sebi oduška pod pritiskom. Nisu ni pokušali otići pozdraviti navijače, nego su slavili sami sa sobom, a sebi su, ironično, u svlačionici zapjevali "igrajte, pičkice"! Jasna poruka, dosta je bilo, ne damo ni mi na sebe!

Izdvojeno

11. srpanj 2020 04:27