StoryEditorOCM
Hajdukgrčki mediji

PAOK ne odustaje od Livaje: ‘Ponuda je na stolu, pregovori su u poodmakloj fazi...‘

Piše Sport SD
19. srpnja 2024. - 07:40

Hajduk je jučer na Poljudu predstavio prvo igračko pojačanje, Abdoulie Sanyang ‘Bamba‘ novi je krilni napadač Bijelih. Sanyang je za Hajduk potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a nosit će dres s brojem 24. 

- Abdouli je profil invertiranog desnog krila što nam je bila prioritetna pozicija u aktualnom prijelaznom roku. Radi se o igraču odličnih brzinskih sposobnosti, dobrog driblinga i kretnji po dubini. U procesu skautinga je već dvije godine, a trener Gattuso i njegov stožer označili su ga kao igrača kojeg žele imati kao opciju na poziciji desnog krila - izjavio je sportski direktor Nikola Kalinić. 

No, navijači su ipak nemjerljivo više uzbuđeni zbog igrača čiji je dolazak sve samo ne još službeno potvrđen. Na Poljud stiže Ivan Rakitić, igrač na čiju karijeru ne treba trošiti previše riječi.

Gattuso otkrio koliko je Rakitić blizu Hajduka, govorio je i o novom pojačanju: ‘Moramo poštovati svaki euro‘

Rakitić je svjetska klasa, ali Hajduku je zasad samo ‘prinova‘. Pojačanje će postati samo u jednom slučaju

I dok navijači Hajduka čekaju nova pojačanja, Grci su ponovno oživjeli priču oko Marka Livaje i PAOK-a. Kako javljaju, PAOK je dao ponudu za Livaju, pregovori između klubova su u poodmakloj fazi i vlada optimizam da će odgovor Hrvata biti pozitivan.

Livaja je ranije u karijeri nosio dres AEK-a iz Atene iz čijih je redova u veljači 2021. godine i stigao na Poljud. I ranije se spominjao interes PAOK-a za Livaju, ali tada se ništa nije konkretiziralo. Livaja ima ugovor s Hajdukom je do ljeta 2027. godine.

image

Marko Livaja u dresu grčkog AEK-a

Arhiva AFP

Nakon dugo vremena Livaja se oglasio na Instagramu, a navijači zaratili, vodi se prava bitka

PAOK dosad isplaćivao velike odštete za igrače, najveća odšteta koju su dosad isplatili za nekog igrača iznosila je četiri milijuna eura. Međutim, Hajdukov i Dinamov prošlosezonski europski krvnik je kao prvak Grčke izborio plasman u Ligu prvaka, točnije kreće u kvalifikacije u 2. pretkolu. Uđe li PAOK u grupnu fazu Lige prvaka, bit će i novca za pojačanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 19:20