StoryEditor
Hajdukprepuni poljud

Pakao Poljuda čeka Bugare: veliko Bijelo srce iz cilog svita i okolice kuca za Hajduka!

Piše Slaven Alfirević
26. srpnja 2018. - 20:14
atmosfera_split2-260718

Hajduk je do 13.30 sati prodao već oko 21.000 ulaznica što je najbolji pokazatelj kakva se atmosfera valjala... Doduše, pomalo lijeno, jutrom u četvrtak bez pretjerane žurbe, ali kako je dan sve više odmicao, polako, ali sigurno, mjesta na "poljudskoj ljepotici" su se prodavala. 

Uokolo stadiona osjećao se šušur. Veća gužva u poljudskom kafiću nego što je uobičajeno, zatvoreni prilazi onom dijelu parkinga koji je tijekom "običnih" dana u uporabi, a i sve više putnika-namjernika, navijača okupilo bi se, samo da se uslikaju na omiljenoj poziciji, pokraj spomenika Bernardu Bajdi Vukasu.

- Da se ponovo rodim, opet bih bio igrač Hajduka – brončanim slovima stoji kao zavjet izrečena izjava najvećeg od svih nogometaša Hajduka; jedinstvena prigoda da se oni koji ne dolaze u Poljud baš svaki dan ovjekovječe za uspomenu.

S ulaznicom u ruci, kao trofejom, za još jednu veliku utakmicu europske nade.

S brojem u ruci, da lakše dođe na red za kupnju ulaznice, odjednom poznato lic, kao da je iz vremeplova prizemljio. Baš za kviz hajdukologije. Osoba "a", predstavite se:

- Ja sam Dragan Reljić, nekadašnja Zlatna kopačke Dalmacije. Kao golgeter s dalmatinskih terena, igrajući za zadarski Bagat, prešao sam u Hajduk u drugoj polovici osamdesetih. Da, pronaći ćete me i u arhivi, na klupskom portalu. Nastupao sam. A i gol zabio Radu iz jedanaesterca, u tadašnjem raspucavanju s bijele točke, kad bi susret završio neodlučno – žive su mu uspomene.

Nismo se sreli godinama, Reljić odavna već živi u mjestu Dreieich kod Frankfurta, a utakmica Hajduka tijekom ljetnog povratka u Dalmaciju ne propušta se. Na utakmicu će s tastom. Bio je rezerva u bijelom dresu Jarniju, Karačiću, Tipuriću, Alaru...

Oko nas sve više navijača-namjernika, ulaznice se dobro prodaju, vrijeme idealno...

Momčad Hajduka je u ta doba trenirala u Solinu, kratili su vrijeme laganim vježbanjem na travnjaku pokraj Jadra, da se ne uspavaju, da budu u tonusu i da ih ne hvata ljetna fjaka.

Eh, da je barem takav travnjak u Poljudu, kao u Solinu, ali što ćeš, u ljetna doba kad se priređuje Ultra festival, trava ne bude pošteđena.

 

#HAJDUK#TORCIDA#SLAVIA#SD HAJDUK

Izdvojeno