StoryEditorOCM
Hajdukanaliza

Pa kakav je taj Hajdukov Gambijac? Pitanje Grenobleu uputio i Sigur, Francuz ga analizirao, pakleni je dribler s manom

Piše Sport SD
19. srpnja 2024. - 12:41
Beerschot‘s Abdoulie Sanyang celebrates after scoring during a soccer match between KAA Gent and Beetschot VA, Sunday 01 August 2021 in Gent, on day 2 of the 2021-2022 ‘Jupiler Pro League‘ first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR/BELGA MAG/Belga via AFP)Virginie Lefour/Belga Via Afp

Abdoulie Sanyang "Bamba". Gambijski reprezentativac s 10 nastupa za nacionalnu vrstu stigao je u transferu iz francuskog drugoligaša Grenoblea, a potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine i nosit će dres s brojem 24.

No, kakav je to igrač? Tko je on?

Vijest o odlasku u Hajduk objavio je i njegov dosadašnji klub, a da navijače Hajduka zanima jesu li ‘bijeli‘ pogodili otkriva i pitanje Luke Sigura:

- Hej, je li dobar?

- Dobar i talentiran, dobio je odgovor od navijača Grenoblea.

Naišli smo i na analizu jednog francuskog skauta koji ga je ovako ‘secirao‘.

Abdoulie Sanyang (1999.), Gambijac, jedan je od najboljih driblera u francuskoj drugoj ligi ove godine, iako mu nedostaje malo konstante, on je igrač pun talenta. Živahan je i okretan igrač koji ponavlja driblinge na malim prostorima te ima veliko ubrzanje u prvim koracima. Tehnički gledano, igrač voli igrati jedan na jedan protiv svojih čuvara i on često čini razliku. Može tražiti dubinu, ali i primati lopte u noge. 

Potom je i brojkama ocijenio njegove osobine, a najlošiju ocjenu ima za - obrambene zadatke:

Fizička sprema - 7,5

Udarac - 6,5

Igra u obrani - 5

Igra s loptom - 7

Dribling - 7,5

Dodavanje - 6,5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 22:33