StoryEditor
Hajdukkomentar tragedije

Ovo je tuga na kvadrat za svakoga kome je Hajduk imalo na srcu. Sezona je završila, a da nije ni započela

17. kolovoza 2018. - 09:53

Kakva je to tuga, nesreća, nevolja, kako ovo opisati, iz ovoga se izdići?! I kako sad s Goricom igrati u nedjelju... Je li Posavec mogao bolje reagirati?

Već se putovalo u mislima u Beč, na novi europski susret, rapidno su šanse i ambicije rasle, šah-zamjene Kopića, ulazak svih napadača, Jaira, Gyurcsa, Šege davale su ploda, Hajduk je s pogotkom Saida, na prodor Jaira imao 1:1 u ruci i novi pečat na euro-putovnici i onda – opet ništa.

Nevjerojatno.

Najradije bi glavu stavili u šake i jadikovali. Ako se smije uzeti sebi malo oduška i ne biti uvijek trezven reporter.

Ostaje ova tuga iz Bukurešta kao poseban pečat u povijesti, u analima, nećemo sad biti patetični, ali ovo je tuga na kvadrat za svakoga kome je imalo Hajduk na srcu. I hrvatski nogomet.

Bilo je gotovo, ali nikad nije gotovo do zadnjeg sučeva zvižduka.

A Beč je bio na dlanu

Drugo poluvrijeme ostaje zapisano za sva vremena i kako se  Hajduk se borio dok nije primio gol i kako je reagirao kad ga je primio.

I kako je Gnohere stigao u zadnji čas da nas ubije u pojam.

I tako, s Velikom Gospom završava i sezona, a da nije ni započela.

Hajduk se oprostio od Europe, u ligi već ozbiljno zaostaje nakon tri kola i u poziciji smo da pišemo nekrolog sezoni. A imali smo scenarij slavlja na dlanu, put u Beč...

Zadnje četiri godine Hajduk bi se barem oprostio u play-off rundi, s više-manje ponosnim predstavama, sad je požurio u silasku s europske scene petnaest dana.

Naravno, nakon ispadanja, koliko god šokantno bilo, očekujemo i izjave od rukovodstva i trenera, odgovore s naglaskom na pitanje šta sad?

Plakat ćemo za Steauom još koji dan, ne može se ovakvo ispadanje preboljeti tek tako, ali...

Pitali smo to i lani i preklani, ostat će dojam ponosne borbe u Bukureštu, međutim, sreće ovaj put nije bilo.

I mora se reći: laku noć, Europo, dobro jutro, tugo!

Ovo je za plakat’

A tako je lijepo bilo biti u Bukureštu od trenutku kad je Said izjednačio do... tih zadnjih sekundi.

Sad je Gorica u nedjelju stvarnost. I čim tuga prođe, morat ćemo podvući crtu i vidjeti što raditi od ove sezone u kojoj nema gušta play-off runde, u ligi se zaostaje... 

Šteta, bili smo spremni za nova epizodu euforije, Said nas je razveselio, nije dugo trajalo. Šteta. Ovo je za plakat’...

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 04:37