StoryEditorOCM
Hajduknije gotovo

Ovo je ‘računica totalnog idiota‘; Ali češe me ono što je rečeno na ‘presici‘ na kojoj je objavljena smjena Jakobušića

Piše Pero Smolčić
10. travnja 2024. - 14:47

Ovo slobodno proglasite ‘računicom totalnog idiota‘. Znam da su se gotovo svi već pozdravili s Hajdukovom titulom za ovu sezonu, ali jedna me rečenica koja je nekoliko puta ponovljena na ‘presici‘ Aljoše Pavelina ‘češe‘, pa ako i moram biti taj ‘idiot‘. Ponovio je nekoliko puta Pavelin kako je bio pravi trenutak za smjenu Lukše Jakobušića nakon što je titula i matematički izgubljena.

Valjda je jasno što znači matematički, kada više neka tih računica, zbrajanja, oduzimanja, množenja i dijeljenja po kojima bi Hajduk bio prvi. E sad, Rijeka Hajduku bježi golemih deset, a Dinamo pet bodova s utakmicom manje, a u igri je Hajduku još 21 bod. 

Jasno je da bi bilo svjetsko čudo da Hajduk doista bude prvak, a Jure Ivanković bi morao dobiti svjetsku nagradu za trenera godine, ali matematički šansa i dalje postoji. Da Hajduk dobije sve do kraja, a Dinamo i Rijeka upadnu u neku ‘crnu rupu‘.

Ajmo ovako. Rijeka je do sada osvojila 74,7 posto bodova, od preostalih 21 koliko još mogu uzeti to bi bilo oko 15 te bi sezonu okončali s 80 bodova da ostanu i dalje u ritmu u kojemu su cijelu sezonu. Dinamo je pak na 71,42 posto učinkovitosti, oni imaju još osam dvoboja do kraja te bi u tom ritmu na koncu imali 77 bodova. A Hajduk da kojim čudom sad pobijedi sve do kraja imao bi ‘mršavih‘ 76.

No, s obzirom na listu protivnika do kraja Hajduku to i nije nemoguća misija, a onda čekati da Rijeka i Dinamo padnu ‘ispod prosjeka‘... Doista teško, ali eto, igramo se. I da poručimo ‘nadzornicima‘ kako matematički ipak nije sve gotovo. Koliko god astronomski male šanse ‘bijelih‘ bile, ipak postoje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:36