StoryEditorOCM
HajdukKratko i jasno

Ovo je najveći poraz Hajduka, nisu to ni blijede igre, katastrofalni rezultati, smjena trenera kapitalca...

27. listopada 2023. - 14:49

Hajduk u večerašnje gostovanje kod Slaven Belupa (18 sati) ulazi pod teretom četiri poraza u zadnjih šest ligaških utakmica, sa samo tri postignuta gola u posljednjih šest susreta, s novim trenerom Mislavom Karoglanom koji je naslijedio smijenjenog Ivana Leku... Nevjerojatno je i da je uoči susreta u Koprivnici ove sezone Slaven Belupo efikasnija momčad od Hajduka. Momčad iz Koprivnice zabila je 14 pogodaka u SuperSport HNL-u, Hajduk jedan manje u 11 odigranih susreta. Doduše, Slavenu je za to trebala i utakmica više (Hajduk ima zaostalu utakmicu, gostovanje u Osijeku), ali teško da će to biti neka ozbiljnija utjeha navijačima ‘bijelih‘. Međutim, najveći poraz ovosezonskog Hajduka su definitivno izjave trenera Slaven Belupa na konferenciji za medije dan uoči susreta.

- Nadam se da ćemo se prezentirati u najboljem izdanju, da ćemo nastaviti naš pozitivan niz dobrih rezultata i da ćemo se prezentirati da mi budemo dominantni u ovoj utakmici, da budemo bolji u realizaciji nego u prijašnjim utakmicama i nadam se bodovima - rekao je Roy Ferenčina.

Stiže Hajduk u Koprivnicu, a osim pobjede trener domaćina najavljuje, priželjkuje i - dominaciju.

Da ne bude nikakve zabune nije Ferenčina ispalio ništa bahato, niti je podcijenio Hajduk. Uostalom, u zadnja tri kola Slaven je osvojio sedam od mogućih devet bodova. Pa neka je u zadnjem kolu odigrao samo 0:0 s uvjerljivo posljednjim Rudešom. Hajduk je u istom periodu osvojio samo tri boda. Nevjerojatno je da ih je osvojio protiv Dinama, osim kojeg valjda više nikog ne može pobijediti. Stvar je vrlo jednostavna. Igre ‘bijelih‘ su takve da se ovog Hajduka više nitko ili malo tko boji. Uz dužno poštovanje Slaven Belupu, a gledano s aspekta Hajduka, može trener sastava iz Koprivnice govoriti o nadi u pobjedu, ali pričati o dominaciji protiv višestruko skuplje momčadi, najskupljeg Hajduka u povijesti... E, to je najveći ovosezonski neuspjeh kluba s Poljuda.

Ponovno Hajduk mora marljivo zarađivati respekt suparnika, pa čak im i izvedbama na terenu i utjeravati strah u kosti. Nije ni trener Osijeka Zoran Zekić bahato ispalio prije derbija s Hajdukom na pitanje kakav rezultat priželjkuje, kada je rekao da želi 3:0. To priželjkuje svaki trener. Ali bi i Ferenčina i Zekić u željama vjerojatno bili znatno umjereniji da je Hajduk na travnjaku na razini kvalitete koju ima, na razini veličine kluba. 

Tu je problem i što već ‘sto godina‘ Hajduk u kontinuitetu nije pravi, prvak, na razini klupskog renomea. Makar je tada znalo biti i teže u Koprivnici, Slaven je tih godina imao baš respektabilnu momčad.

- U moje vrijeme mislim da Hajduk osam godina nije slavio u Koprivnici - kazao je Ferenčina.

Kod Hajduka su samo navijači i neki segmenti poput marketinga na top nivou u hrvatskim okvirima, ostali segmenti kluba kaskaju. Pa je tako i u nogometnom dijelu što se tiče prve momčadi.

- Bit će krcat stadion. Nadam se da ćemo i mi imati podršku svojih navijača - rekao je između ostalog Ferenčina.

image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 09:27