StoryEditorOCM
Hajdukbollywood

Ovo je najbolji prijelazni rok Hajduka ikad! Čudi samo kako ‘tvornica iluzija‘ za ova dva pojačanja nije snimila film

Piše Pero Smolčić
23. kolovoza 2024. - 20:02

Pa tko kaže da na Poljudu nikad lošiji prijelazni rok? Da se ne događa ništa, a da sportski direktor Nikola Kalinić nije dorastao poziciji? Ma dajte, ova današnja akcija začepit će usta i zadnjem skeptiku. Kalinić je na tragu najboljih scenarija meksičkih telenovela... Znate ono kad glavni lik otkrije da je sam sebi otac...

E sad, tako se i na Poljudu odvija po jednima loš prijelazni rok, ali za ljubitelje sapunica, ej... Pa nije uopće loše. Imamo tu svašta, polako je već utihnula svađa epskih razmjera između Ivana Perišića i trenera Gennara Gattusa. Perišić, razočaran odnosom, odlučio je aktivirati klauzulu o odlasku, makar nas teško može uvjeriti da bi ikakav drugačiji odnos završio nekim drugim raspletom.

image

Leon Dajaku

Tom Dubravec/Cropix

Kad ih ne možeš ni prodat ni darovat, onda se moraš povući: Yassine Benrahou i Leon Dajaku su trenirali s prvom momčadi Hajduka! Udaljeni kao otpisani po odluci Hajdukove struke, a prije nego što je došao trener Gennaro Gattuso, bili su predodređeni da odu kao i Francisco Ferro što je bio otpisan, ali se uspio dalje plasirati, vratiti u Portugal. Benrahou i Dajaku nisu bili te sreće, nego su živjeli s "bijelima" pod istim krovom, ali odvojen život. Talijani bi rekli "separati a casa", rastavljeni, a pod istim krovom.  Ovako je to lijepo sročio naš kolega Slaven Alfirević.

I tako, eto njih nazad, Leon i Yassine. Igrači koji su na startu ljeta potjerani, sada se vraćaju. I Nikoli Kaliniću, poput bumeranga. Nevjerojatan je to potez ekipe koja ovog ljeta vodi ‘bijele‘. Nakon što su zasrali sve što su u ovaj mjesec i pol mogli, sada vraćaju dva igrača koja su otpisali. Bez obzira je li zbog toga što su nesposobni prodati ih, ili su nesposobni dovesti bolje, pa možda i oni ovakvi posluže. Tužno, kako god čovjek okrene.

image

Yassine Benrahou

Ante Cizmic/Cropix

Samo me čudi kako se tvornica iluzija s ove strane Marjana nije sjetila da za ovu dvojicu snimi filmić o dolasku i uprizori nekakvu pressicu. Ono, kao u ‘Ljudima u crnom‘ da ljudima kolektivno izbrišu pamćenje i predstave ih kao sasvim nove, pojačanja. Telenovela Poljud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 07:47