StoryEditorOCM
HajdukIZ PETOG PUTA

Ovo je malo tko primijetio, ali da će Bijeli baš Dinamu u Maksimiru to napraviti prvi put ove sezone, teško za vjerovati

Piše Marko Bilić
13. rujna 2024. - 22:49

Teško da je itko mogao predvidjeti da će Hajduk prvu pobjedu na gostovanjima ove sezone ostvariti baš kod Dinama u Maksimiru. I to iz tek petog pokušaja!

Dvaput su Bijeli do sada gostovali u okviru Supersport HNL lige, kod Lokomotive i Istre, oba puta završilo je 1:1. Dvaput su gostovali i u europskim kvalifikacijama Konferencijske lige, kod Torshavna na Farskim Otocima i Ružomberoka u Slovačkoj, oba puta ostalo je do kraja 0:0.

Četiri gostovanja, četiri remija, bez poraza i bez pobjede. I onda se dogodio Maksimir. Kada je malo tko očekivao, s obzirom na sva događanja na Poljudu u zadnje vrijeme, Bijeli su dobili Dinamo usred Zagreba.

Peto gostovanje, u petak, prva pobjeda, baš Dinamo. Mnogi će reći najslađe moguće. Black Friday u Maksimiru, baš "petak 13.".

Nisu pale Istra i Lokomotiva, nije ni slabašni Torshavn, nije ni Ružomberok, ali zato jest – Dinamo. Uistinu je danas teško više bilo što prognozirati. Zanimljivo, niti na jednom od ovih pet gostovanja Bijeli nisu zabili ili primili više od jednog gola. 

I eto, kako jedan gol u trenu može sve promijeniti. Hajduk je večeras izbio na prvo mjesto, lijepo je to vidjeti, nije ga odavno tu bilo. Gennaro Gattuso radi sve bolji posao, momčad se stabilizira, Marko Livaja briljira, Ivan Rakitić nadolazi, tu je novi sportski direktor, povratnik Stipe Biuk doima se baš pojačanjem. I da, Hajduk je prvi.

Nije u Hajduku baš sve tako crno kako se to prikazivalo u sveopćoj hajki na glave u Poljudu. Okej, problema ima, nema love, ispalo se iz Europe, otišli su Ivan Perišić i Nikola Kalinić, odnosi u klubu nisu bajni, ali ova pobjeda sve će te probleme učiniti manjima. U biti, neće ih se ni vidjeti sve dok Hajduk bude na čelu ”tamo neke provincijske lige”, a koju bi itekako htio osvojiti.

image

Marko Livaja

Željko Puhovski/Cropix

Lokomotiva - Hajduk 1:1

Istra 1961 - Hajduk 1:1

Torshavn - Hajduk 0:0

Ružomberok - Hajduk 0:0

Dinamo - Hajduk 0:1.

image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 23:37