StoryEditorOCM
Hajdukoplodili se

Ovakve smo igrače tjerali s Poljuda, nikako ih se riješit‘, a sad nam donose milijune, puni se kasa za proslavu naslova

Piše Slaven Alfirević
28. kolovoza 2023. - 21:49

Jan Mlakar se prodao u Pisu, dvojako je raspoloženje, kako to već biva, mnogi žale što je Hajduk izgubio vrhunskog profesionalca, napadača koji nije bježao od obavezne igre te je svojim angažmanom, nesebičan kakav jest, mnogo pridonio igri kad bi on bio lijevo krilo. Dario Melnjak bi primjerice slobodno mogao ‘odlutati‘, pojaviti se u ofenzivnoj ulozi, čak i zabiti. Skoro češće nego Mlakar. Radio je Jan za druge...

Dok se Mlakar uvijek trudio odigrati ‘obavezni dio‘, dotle mu je patio umjetnički dojam. Sam nije uspijevao zabiti dovoljno golova za vlastitu promociju. I navijači su mu sudili po tim brojkama, njih nije do kraja pridobio, pa s tribina mnogo i ne žale za odlaskom Mlakara. Suma od cca 3,5 miljuna eura ukupne prodaje što je iskrcala Pisa smatra se za sjajan posao.

Nije da Mlakar nije zabio, 81 nastup, 21 pogodak, no ono što se dalo uočiti prostim okom, sve se više govorilo da to nije to... Znate kad dođete na neki loš glas, onda i kad najbolju stvar uradite, ispadne ono, hm, ali...

Tako sad navijači ne žale mnogo za Mlakarom, draži je bio trenerima, nego publici, bio je vojnik njihovih zadataka, a dribling, golovi, ostao je dug publici.

Međutim, nije to poanta ove priče, nego činjenica da je Mlakar ovog ljeta već drugi igrač u Hajduku koji se – preprodao. Dakle, stranac koji je došao u Poljud, furešti, a da se nakon službe u bijelom dresu unovčio dalje i donio Hajduku plus, korist...

Mnogi su, kojekakvi stranci dolazili, a odlazili bi na način da ih se jedva riješiš, pustiš ih bilo kako, samo da odu.

Pravilo je da Hajduk najbolje prodaje vlastiti proizvod, iznikle iz juniora, Nikola Vlašić, Nikola Kalinić, Ante Palaversa, Domagoj Bradarić na vrhu su top-liste, no prodaja Lukasa Grgića u Rapid iz Beča, te sada Jana Mlakara u Pisu dokazuje da ovaj Hajduk svoje nedavne akvizicije zna oploditi i dobro dalje plasirati.

image

Lukas Grgić

Ante Čizmić/Cropix

I to je i te kako dobar potez Hajduka i uprave.

Rijetki su stranci koji su donosili zaradu ili vraćali uloženo, Senijad Ibričić, Niko Kranjčar, Jean Evrard Kuassi, Tino Sušić, dok recimo Anas Sharbini nije uspio do kraja vratiti uloženo.

Sad je Hajduk u profitu kad je Mlakar otišao u Pisu za kako se piše 3,5 milijuna eura transfer, pa ako Brightonu ide 15 posto od prodaje, Hajduk će inkasirati nešto manje od tri milijuna.

Grgić je došao za 100.000 eura iz LASK-a, a otišao za 700.000 eura u bečki Rapid.

Dobar trend!

Mlakar je ujedno i peti veliki izlazni transfer u zadnje tri godine, otišli su Stipe Biuk (6,5 bez bonusa), Mario Vušković (1,2 posudba plus 3 za otkup), Marin Ljubičić (2,9), Stanko Jurić (2) u milijunima eura. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:56