StoryEditorOCM
HajdukPochettino preuzima

‘Ova lista ne bi bila kompletna bez njega‘: Hajdukova zvijezda mogla bi biti važan adut reprezentacije

Piše SN
23. kolovoza 2024. - 07:16

Iako dogovor još nije službeno potvrđen, izvjesno je da će Mauricio Pochettino uskoro postati novi izbornik američke nogometne reprezentacije. Bivši trener PSG-a, Tottenhama i Chelseaja, koji je zadnji angažman imao upravo u londonskim Bluesima, prema svemu sudeći, povest će Amerikance na Svjetsko prvenstvo 2026. godine, koje se održava u SAD-u, Kanadi i Meksiku - pišu Sportske novosti.

Do početka novog Mundijala ostale su još gotovo dvije godine, ali strani mediji već skiciraju potencijalne sastave reprezentacija za nadolazeću svjetsku smotru, a stranica Football365, specijalizirana za nogomet, takve je prognoze napravila za američku reprezentaciju.

image

Rokas Pukštas u duelu

Božidar Vukičević/Cropix

Amerikanci žele ekspresno isprati gorak okus s nedavne Copa Américe, s koje su ispali već u grupnoj fazi, izgubivši susrete protiv Urugvaja i Paname. U potrazi za osvježavanjem reprezentacije i nositeljima budućnosti, Football365 spomenuo je deset američkih mladića koje bi Pochettino trebao imati na radaru uoči Svjetskog prvenstva 2026. godine.

U izabranom društvu je i Rokas Pukštas, Hajdukov veznjak, koji je na izlaznim vratima splitskog kluba, a koji bi u budućnosti mogao biti važan adut američke reprezentacije.

Mladi igrač će za četiri dana proslaviti 20. rođendan, a Transfermarkt ga procjenjuje na osam milijuna eura.

image
Tom Dubravec/Cropix

"Ova lista ne bi bila kompletna bez njega. Igrač iz Oklahome, koji je sin olimpijskog maratonca, bio je u Barceloninoj akademiji u SAD-u, a onda je potpisao za Hajduk. Ofenzivni veznjak prošle je sezone poboljšao ulaske u kazneni prostor i pojačao prijetnje prema vratima, zabivši sedam golova u 32 utakmice. Navodno, Pukštas je glavna meta Parme u završnim tjednima prijelaznog roka", stoji u tekstu.

U mladoj reprezentativnoj karijeri, Pukštas je nastupao za američku U20 reprezentaciju, za koju je odigrao 14 utakmica i zabio dva pogotka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 13:43