StoryEditor
Hajdukuz brojne navijače

Otvoren park ‘Za sva vrimena‘: ‘Mi smo generacija navijača koja ima priliku koja se nije ukazala u više od sto godina kluba, moramo je zgrabiti‘

22. srpnja 2021. - 20:02

Uoči početka susreta Hajduka i Tobola podno zapadne tribine poljudskog stadiona otvoren je park „Za sva vrimena”. Deset godina nakon osnivanja Udruge „Naš Hajduk”, te pet nakon početka projekta „Za sva vrimena”, u blizini spomenika legendama kluba Bernardu Vukasu i Frani Matošiću otvoren je tematski park u kojem se nalaze imena više od tisuću navijača.

Na otvaranje su stigli brojni navijači. Na svečanosti koja je počela u 19.11 okupljenima su se obratili predsjednik NH Toni Baletić, voditelj projekta otkupa dionica Tomislav Mikulić, autori idejnog rješenja parka Ozana Ursić i Vedran Kasap, Vladimirova udovica Jadranka Beara, 12-godišnji navijač iz Petrinje Roko Marđetko te putem videopriloga bivši igrač „bijelih” Mario Pašalić. Finale svečanosti bila je izvedba pjesme „Zbog jedne ljubavi” Splitske gradske glazbe i navijača, naravno uz bakljadu.

image
Frane Vulas

Baletić se prisjetio potpisivanja ugovora na Pjaci i koliko je postignuto od tada.

- Mislim da smo tada svi, povezani bogatom poviješću, vezani neraskidivim emocijama, znali da možemo i da ćemo doći do ovoga dana kad ćemo opet biti okupljeni, i mladi i stari, iz svih kvartova Splita, iz svih mista i gradova Dalmacije, Hrvatske, cijele Europe i svijeta. I to baš u Parku koji simbolizira naš put, od Pjace 1950. godine, kroz sve godine, pobjede i poraze, do Pjace 2016. godine i 2021. godine kada sva već upisana imena i ona koja će tek biti upisana govore samo jedno, Hajduk je naš i Hajduk je za sva vrimena – rekao je Baletić.

- Mi smo ta generacija navijača koja ima povijesnu priliku koja se nije ukazala u više od sto godina kluba. Moramo je zgrabit – rekao je Baletić.

image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Frane Vulas
item - id = 1114602
related id = 0 -> 1149507
related id = 1 -> 1149468
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2021 12:12