StoryEditorOCM
Hajdukpublika ga voli

Otvara se prilika za povratak u Hajduk? Ljetos je otišao, za njega su tražili milijune, a sad bi bio besplatan

Piše SPORT SD
23. prosinca 2023. - 13:55

Neke igrače Hajduka navijači jednostavno zavole lakše nego druge. Nije nužno da igraju bez greške, nego i svojom osobnošću mogu pobrati simpatije gledatelja. Takav je bio i Chidozie Awaziem, iako je znao kiksati, bio je solidan u obrani većinu vremena. 

Na koncu, nisu samo dobre igre dovoljne da na Poljudu osvanu transparenti tipa: "Afriku voli cili Split". Stigao je iz Boaviste na jednogodišnju posudbu, sezona je završila, Kup je podignut, a i navijači i Hajduk su ljetos htjeli da Awaziem ostane u klubu. 

Portugalskim medijima se tada širila brojka od dva milijuna eura, za splitske prilike koji milijun previše, nažalost, dogovor nije postignut.

Ali, situacija bi se sada mogla promijeniti. Već smo pisali, Boavista je u velikim financijskim problemima, igračima i ostalim zaposlenicima kluba već mjesecima nisu isplaćene plaće, iz protesta su čak nedavno odbili trenirati. Da situacija bude bizarnija, portugalski list A Bola piše da je stadionu na kojem igra Boavista čak bila isključena voda, pa su se igrači morali tuširati kući.

Nitko u klubu nije sretan, postoji i mogućnost da igrači počnu tražiti raskide ugovora, a ako se situacija ubrzo ne popravi, sigurno mnogi i hoće.

Među njima bi mogao biti i Awaziem, a u tom slučaju bi bio slobodan igrač, pa one priče o dva milijuna eura odštete više ne bi vrijedile. A, "Chidi" je Hajduk prirastao srcu, tu nema sumnje. Profilna slika na Instagramu mu je još uvijek ona u Hajdukovom dresu, dok pozdravlja Torcidu. Ako se stvari poslože, moglo bi se i to ponoviti. Nedavno je i čestitao Niki Siguru na novom ugovoru: "Super ponosan na tebe, mladi brate", napisao mu je.

Hajduku je obrana odlična, najbolji dio momčadi, i to treba napomenuti. Ali, može Awaziem i pokriti poziciju zadnjeg veznog. Evo, Žapera nije bilo u Maksimiru, pa je bilo škakljivo, igralo se na bod. A Šarlija i Uremović, koliko god to bio neprobojan zid, ne bi bilo loše imati pričuvu, u slučaju izostanka standardnog dvojca zbog žutih kartona, ili ne daj Bože, ozljede.

Centralni branič je za Bijele upisao ukupno 36 službenih nastupa za Hajduk, od čega je 29 puta zaigrao u prvom sastavu. 

Debitirao je na Poljudu u 3:1 pobjedi protiv Vitorije Guimaraes, u prvom kvalifikacijskom susretu 3. kola Konferencijske lige. Posljednji nastup upisao je u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Šibenika kada je Hajduk 2:0 pobjedom osvojio trofej na Rujevici.

Awaziem je za Hajduk odigrao ukupno 2265 minuta, pri tom se pet puta upisao u strijelce, a svom učinku dodao je i jednu asistenciju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:43