StoryEditorOCM
Hajduknije farsa

Otkrivamo, Hajdukove europske protivnike dočekat će poznati splitski liječnik i ne samo to, sjedit će na njihovoj klupi

Piše Slaven Alfirević
23. srpnja 2024. - 15:48

Nije novost, ali kao da jest, jer pisali smo o tome još davne 2002. godine kad je Hajdukov protivnik bio GI Gotu. Tada je kontra Farana uz Hajduk i pri ruci "bijelima" na Farskim otocima bio dr Pero Šore, Splićanin, akter naših priča sa sjevernog otočja. Di sve nećeš nać svoga čovika...

Danas, sa 22 godine odmaka, dr Pero Šore će samo kazati da je - oćelavio, a da je sve ostalo isto. Samo što se eto nismo baš čuli redovito, sve dok nas UEFA opet nije spojila.

image

Liječnik Šore

Osobni Album/

Svo vrijeme je svake godine, pa tako i ove, dolazio na ljetovanje na Brač, u Splitsku, između Supetra i Postira, a onda bi se vraćao na rad "svojim" Farskim otocima.

Trideset je godina na tom zemljopisno "izmještenom" pedlju Kraljevine Danske, u Sjevernom moru gore prema Islandu i Grenlandu, a ti danski otoci imaju i svoju nogometnu neovisnost.

Dr Pero Šore je stekao svoju kliniku za sportsku medicinu u Torshavnu, liječnik je nogometne reprezentacije Farskih otoka, a za ovu priliku gostovanja u Splitu Havnar Boltfelag Torshavn ga posuđuje sebi.

Pozvali su ga s Brača da im se obavezno pridruži, dočekat će ih dr Šore u hotelu President u Solinu, HB Torshavn stiže već večeras u solinski President, po letu iz Kopenhagena, redovitom linijom.

HB Torshavn već neko vrijeme je trenirao u Danskoj, na proputovanju prema Splitu, da smanje "vremensku razliku".

I eto ih večeras već u Solinu, dr Pero Šore bit će uz njih, a sjest će u četvrtak i na klupu kao liječnik momčadi s Farskih otoka.

Na klupi Hajduka talijanski stručnjaci, trener Gennaro Gattuso i njegovi pomoćnici, na klupi momčadi s Farskih otoka liječnik je naš Splićanin/Bračanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 00:26