StoryEditorOCM
HajdukMAGAZIN 'NAPRID BILI'

Osibov: Vratili smo Balića u ‘život’, već to je uspjeh

Piše PSD.
1. lipnja 2015. - 23:11
Hajduk je prošlu sezona napravio bitan iskorak stvaranjem Hajduka B, momčadi koja se borila u Trećoj ligi i u kojoj su neprocjenjivo iskustvo stjecali igrači od kojih će neki izaći i na veliku scenu u Poljudu.

Ocjenu tog projekta za magazin 'Naprid bili' koji u prodaju ide u petak 5.lipnja dao je trener momčadi Mario Osibov.

Priča nam Osibov:

- Začetnik projekta je sportski direktor *Goran Vučević*, on ima sve zasluge što je ovaj projekt zaživio i pred nas je stavljen jedini cilj. A rekao bih da smo ga totalno sproveli. A cilj je da budemo filtar igrača i njihova razvoja i da u bliskoj budućnosti vidimo čime raspolažemo i na koga se možemo osloniti i najozbiljnije računati.

*- Ljudi čuju poraz ovamo ili onamo, pa...*

- Znam, to i jest problem u percepciji. Izgubi se neka utakmica. Zato nismo prvi, nego četvrti, peti... Niti u jednom momentu rezultat nije postavljen kao cilj, u niti jednom kontekstu našeg rada s ovom ekipom. Prvo da kažem da je 61 igrač prodefilirao, prosjek je 18 godina i 8 mjeseci, najveći ‘gro’, 44 posto ekipe godište je 1996. To su kapitalni podaci. Da nismo uradili ništa drugo nego vratili u život i formu Andriju Balića koji je milijunska vrijednost već sada, opravdali smo svoje postojanje!

*- Ispričajte nam.*

- Da se vratimo lani na pripreme prve momčadi na Bled. Ozlijedio se Balić, mjesec dana nije bio ni na nebu ni na zemlji, u smislu rehabilitacije. Daleko od prve momčadi, kako da uhvati ritam? Izborili smo se u razgovorima u klubu da ga stavimo u B momčad i tu se sasvim reanimirao. Zadovoljstvo mi je da smo napravili vrhunski potez, vratili ga u život i
kumovali da danas izgleda ovako izgleda, da je ključan igrač prve momčadi i kapitalna vrijednost. Ponosan sam da smo ga moji suradnici i ja digli na veći nivo.

*CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U NOVOM BROJU MAGAZINA 'NAPRID BILI'. NA KIOSCIMA OD PETKA 5.LIPNJA*
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 12:05