StoryEditor
Hajdukriječ trenera

Oreščanin nije ostavljao dojam nezadovoljnog čovjeka: Nemam što prigovoriti svojim igračima

16. prosinca 2018. - 18:50

Dok je s razglasa treštala Dinamova himna – ''...i u nebo s njim i u pakao'', trener Hajduka Siniša Oreščanin dao je prvu izjavu (televiziji) nakon utakmice. Nije ostavljao dojam nezadovoljnog čovjeka. Tražio je u igri svoje momčadi isključivo pozitivne detalje. Identičan gard zadržao je i na službenoj press-konferenciji:

- Kada se sve zbroji, Dinamo je zasluženo pobijedio. Nogomet se igra za golove, a uz postignuti pogodak, Dinamo je još imao nekoliko šansi. Mi smo se malo šuljali. Htjeli smo se pokazatti u što boljem svjetlu, demonstrirati što smo napravili u posljednja tri tjedna i predstaviti mlade igrače.

- Vjerovali smo da možemo napraviti rezultat u Maksimiru i zato ostaje žal za boljim rezultatom. Intimno sam se nadao se da će neka lopta odsjesti u Dinamovoj mreži – konstatirao je Oreščanin.

U jednom statističkom detalju Hajduk je bio izrazito dominatan. Posjed lopte bio je ''debelo'' na strani splitske momčadi – 58:42%.

- Tražili smo posjed lopte. Na tome sam inzistirao prije utakmice. Malo smo čak bili i nestrpljivi. Mogli smo međutim još bolje iskoristiti posjed lopte. To moramo poboljšati u budućnosti. No, nemam što prigovoriti svojim igračima.

U kojem segmentu još morate unaprijediti Hajdukovu igru?

- Nedostajalo je više dubinskih kretnji i proigravanja kroz prostor. Uočili smo taj problem i na tome trebamo raditi. To je proces koji se odvija u zadnjoj trećini.

Što očekujete dolaskom novog Nadzornog odbora kluba?

- Očekujem da se situacija posloži i izbalansira. Mladi igrači su se predstavili i uz još pokoje pojačanje mislim da možemo na proljeće ući u borbu za Europu – zaključio je Oreščanin.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 08:23