StoryEditorOCM
Hajduksvi na poljud

Opće navijačko ludilo zahvatilo Split proteklih dana; Damir Gruić: Dat ćemo i više nego inače!

Piše PSD.
23. srpnja 2015. - 19:38
Opće ludilo zahvatilo je Split proteklih dana, navijačko ludilo! Naravno, zbog koga drugog nego zbog Hajduka. 

S nestrpljenjem se čekala ta prva europska utakmica na Poljudu ove sezone. Dugopolje je samo po sebi bilo spektakularno, u prekrasnoj atmosferi "bili" su izbacili Estonce, ali to je bila atmosfera u malom "pakiranju". Svi su čekali povratak na Poljud.

Danima se navijački puk međusobno mobilizirao na razne načine, a jedan od njih bio je i karusel koji je u srijedu navečer protutnjao splitskim ulicama. "Hajduk te treba" i "Zapali se grade" slogani su kojima se pozivalo na sudjelovanje. Vijorile su se zastave, šalovi, trubeći je uz policijsku pratnju prošlo dvjestotinjak automobila i motocikala, mlado i staro, momci i cure...

Pjevalo se, ispaljivale su se rakete, a navijači su čak završili i u Solinu ispred hotela President gdje su hajdukovci bili u karanteni. Zapalili su bengalke i skandirali "Hoćemo pobjedu". A što drugo.

Prodaja ulaznica tekla je izvrsno, iz dana u dan sve bolje, kako su nas izvješćivali iz kluba. A kako u našem narodu često biva, na dan utakmice svi su hrlili po ulaznice. Redovi su od ranog jutra. 

Jasno je bilo da je interes za ulaznicama velik i ljudi su postali svjesni da ne žele propustiti biti dijelom još jednog poljudskog spektakla.

Europa život znači i svi ljubitelji bijele boje to znaju. Zato su u velikom broju i došli na Poljud kako bi bučnom podrškom, gromoglasnim hukom tijekom cijele utakmice, bili vjetar u leđa Hajdukovim mahom vrlo mladim momcima.

Europske su utakmice rijetke i baš su zato posebne. Kako igračima, tako i navijačima.

- Dat ćemo i više nego inače jer su nama navijačima europski dvoboji uvijek poseban izazov - kazao nam je glasnogovornik Torcide Damir Gruić uoči susreta.

U grad pod Marjanom slili su se i navijači iz ostalih dijelova Dalmacije i Hrvatske, kao i Hercegovine. "Bili" se puk opet okupio u golemom broju da bude Hajdukova pokretačka snaga.

V. BABIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 06:29