StoryEditorOCM
Hajdukima žicu za balun

On je prva violina Hajduka, obožava Azru i Prljavo kazalište, imao je rock bend, a sada mora svirati kako kaže Karoglan

Piše P. S.
10. siječnja 2024. - 09:04

Vratio se Dominik Prpić u Hajduk s posudbe iz Radomlja i odmah u prvoj pripremnoj utakmici zabio gol. Kaže, iznenadio je i sam sebe. Prpiću i nije zadatak zabijati, već zaustavljati protivničke igrače da to urade, no uvijek je dobrodošao bonus kada obrambeni igrač i zatrese poneku mrežu, a da nije njegova.

Prpić je rođeni Zagrepčanin, baš iz centra metropole. Otac Robert vuče obiteljsko porijeklo iz Like, ali ima i dalmatinskih korijena. Ispričala nam je to Dominikova majka, Tanja Prpić...

- Baka je iz Dubrovnika, zato se Dominik učlanio u Hajduk preko dubrovačkog ogranka. Svako ljeto smo u Dubrovniku - kazala nam je majka Hajdukovog stopera.

Dominik je nogomet počeo igrati sa šest godina u NK Zagreb, odakle je početkom 2017. preselio u Lokomotivu. Ali, samo na šest mjeseci...

image
Tom Dubravec/Cropix

Skautirao ga je Tomislav Trutin, a s 13 godina otišao je sam živjeti u Split, iako je tek završio šesti razred.

Nije nogomet sve u životu mladog Prpića. Pohađao je Dominik i glazbenu školu, svirao je violinu. Završio je prva četiri razreda, a paralelno je svirao i gitaru. Međutim, nogomet je "pobijedio" ispred glazbe.

- Kada je išao u osnovnu školu u Zagrebu imao je svoj rock band. Volio je Azru, Prljavo kazalište, pa sve do klapa. I lijepo pjeva - pohvalila se ponosna majka u razgovoru za Sportske novosti.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:47