StoryEditorOCM
Hajdukriječ belgijca

Odjidja nakon poraza od Istre: ‘Moramo naučiti iz ovoga, ako ne možeš dobiti utakmicu, onda trebaš barem uzeti bod‘

Piše T. B.
3. rujna 2023. - 00:36

Nakon Hajdukova dramatičnog poraza od Istre 1961, pred novinarskim mikrofonima zaustavio se Vadis Odjidja-Ofoe.

- Na početku smo imali nekoliko šansi, nažalost nismo zabili gol. U prvom poluvremenu to nije bila naša najbolja igra, ali vidjelo se da svi pokušavaju naći pravu poziciiju i učiniti prave stvari. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, svi smo pritiskali tražeći gol, no nažalost na kraju su oni zabili iz kontre, iz jedne od rijetkih prilika koje su imali, što je za nas bilo šokantno i teško za prihvatiti. Moramo naučiti iz ovoga, ako ne možeš dobiti utakmicu, onda trebaš barem uzeti jedan bod, a ne primiti gol i ostati bez ičega.

Izgledalo je kao da „bijelima“ fali energije da jače pritisnu?

- Pokušali smo napraviti pritisak, ali to nije bilo lako. Igrači u napadu su raditi određeni pritisak, ali iza njih je bilo puno prostora u sredini. Nakon toga smo pokušali malo se povući, ali kako Istra nije izlazila naprijed kako bi stvorila prilike, onda smo probali s dugim loptama iz obrane. Bilo je teško pronaći prave trenutke za pritisak - rekao je Odjidja-Ofoe, pa nastavio:

- Trebamo ovo analizirati i vidjeti što možemo bolje kao momčad. Nekad trebamo uzeti više vremena, želimo neke stvari prebrzo. Nismo imali ni sreće kod dva gola iz zaleđa. Ne trebamo zaboraviti ono što smo napravili u prethodnim utakmicama, imali smo pet pobjeda. S malo više sreće mogli smo zabiti večeras i utakmica bi bila sasvim drugačija. Nemojte me krivo shvatiti, ovo je za nas jako težak poraz, svi u svlačionici su utučeni, ali trebamo dignuti glave gore i gledati naprijed, ostati zajedno kao momčad.

Nakon reprezentativne stanke, Hajduk za dva tjedna gostuje kod Gorice.

- Znali smo da će ovaj dvoboj biti težak, pripremamo svaku utakmicu kao važnu. Znamo da svi dolaze ovamo pokušavajući nas pobijediti i dajući sve od sebe. Tako ćemo pripremiti i sljedeći susret. Žao nam je zbog ovog poraza, znamo da je i navijačima teško, ali tražimo od njih ih da ostanu uz nas, da nas nastave bodriti, jer mi ih trebamo – zaključio je Odjidja-Ofoe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 12:34