StoryEditor
Hajduktragičar utakmice

Od Nihadove ‘pleske‘ zacrvenjelo se Hajduku: ispao je naivan i ostavio suigrače na mukama gotovo sat vremena

8. travnja 2021. - 10:16
Vojko Bašić/Cropix

U trenucima kada je Hajduk iz prve prilike, prvog i jedinog udarca u okvir gola u prvih 45 minuta poveo, činilo se kako sve vodi tome da će bodovi ostati u Splitu, da će Hajduk nastaviti pozitivan niz. 

Nova uspješna suradnja Marka Livaje i Umuta Nayira i djelovalo je da sve ide na mlin „bijelih” jer to je ono što Tramezzanijev Hajduk jedva čeka, da protivnik mora napasti.

No, onda je Nihad Mujakić ispao vrlo naivan. Pri vodstvu 1:0 ostavio je suigrače na mukama gotovo sat vremena. Karlo Lulić mu se unio u lice, zamahnuo je glavom prema njemu kao da će ga udariti, ali udarca nije bilo. No, kada je Mujakić odmah potom zamahnuo rukom prema Luliću udarca je bilo. Pala je „pleska”. Sudac Goran Pečarić s pravom ga je poslao u svlačionicu. No, najjači šamar opalio je Mujakić svojoj momčadi.

Dojam je da ni postavljanje Marija Vuškovića na poziciju desnog beka nije baš bilo najsretnije Tramezzanijevo rješenje, tamo su mladom stoperu mane bile vidljivije, a Hajduk time ranjiviji. Nećemo ni ulaziti u to što je Vušković najvrijedniji eksponat Hajduka za prodaju u ljetnom prijelaznom roku. 

No, ključni problem nastao je prije odlaska na odmor kada je Hajduk zbog nesmotrenog poteza Mujakića ostao s igračem manje. Srećom i novim ukazanjem Livaje i Umuta u šestoj minuti nadoknade i bez samo dva boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 11:18