StoryEditorOCM
Hajduksrpanjska odluka

Obnova Poljuda u proljeće, doznajemo koja će se tribina prva zatvoriti! U Hajduku su još ranije povukli ključni potez

Piše Pero Smolčić
15. listopada 2024. - 13:40

Odlične vijesti stigle su za Hajduk i Split. Vlada je okrenula kotač, odobrila sredstva za projektnu dokumentaciju i priča s obnovom Poljuda sada kreće. Baš zaozbiljno. Novac je rezerviran, samo se dalje treba držati propisa i rokova.

Ipak kreće! Poljud ide u obnovu, Vlada odobrila 600.000 eura; Split je mogao izvući i puno više, evo što je s Maksimirom

A prema riječima pročelnika Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju grada Splita, Tea Vojkovića, priča bi mogla i trebala početi već u proljeće. Hoće li se dogoditi da je Hajduk u jeku borbe za titulu prvaka, a ono u poluvremenu trešte pikameri? Ok, neće baš biti tako, ali nije isključeno da sezona još bude u punom jeku, a da radovi krenu. No, nije to ništa iznenađujuće niti neplanirano, sjetite se samo ove Hajdukove objave iz srpnja.

image
Vojko Basic/Cropix

‘Poštovani navijači,

Zaključno s jučerašnjim danom, pretplatnici iz prošle sezone, obnovili su preko 15 tisuća pretplata.

Kao što smo prethodno i najavili, broj pretplata dostupnih u slobodnoj prodaji ograničen je na 15 tisuća zbog potencijalnog izvođenja radova na krovištu Poljuda, što može rezultirati ograničavanjem kapaciteta na tribini na kojoj se izvode radovi u određenom razdoblju.

Zato od danas nema dostupnih pretplata u slobodnoj prodaji.

Hvala na razumijevanju‘.

Hajduk je znajući za planirani vremenik radova ograničio broj pretplatnika s ‘višim ciljem‘. A on je viši i zbog visine krova, ali i zbog onoga što donosi. Poljud definitivno treba rekonstrukciju i obnovu, a sada je ona končano dobila konkretne konture.

Dok radovi traju djelovi Poljuda bili bi zatvoreni, ali nikad stadion neće biti sasvim van funkcije, odnosno Hajduk će moći nesmetano broditi dalje prema željenom cilju. Pa makar on ostvaren isključivo pred pretplatnicima. 

Kako doznajemo u planu je da obnova ide u ‘četvrtinama‘, a prva četvrtina stadiona koja će se obnoviti jest jugozapadna tribina (ona koja se koristi za gostujuće navijače) te dio zapadne tribine prema jugu. U drugoj fazi plan je jugoistok i dio istoka prema jugu, a onda kasnije djelovi prema sjeveru.

Plan je bio i da se koriste alpinisti, no morat će se ipak koristiti skele, s tim da se stolice neće skidati. Obnavljat će se i kompletna betonska konstrukcija tako da Poljud čekaju ljepši dani.

image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 14:06