StoryEditor
Hajdukekskluzivno

Objavljujemo Gojunov mail kojim je opisao navodne nečasne radnje Bjelanovića; Nazvali smo Brbića, otkrio je čije je svjedočanstvo bilo presudno za otkaz

29. lipnja 2019. - 14:53

Kao grom iz vedra nema jučer je stigla vijest da Krešimir Gojun više nije voditelj Akademije Luka Kaliterna. Dojučerašnji prvi čovjek omladinske škole Hajduka dobio je izvanredni otkaz zbog, kako su naveli na web stranici Hajduka, osobito teške povrede ugovora.

Podsjetimo, Gojun je optužio Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da se pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u viši rang natjecanja. Drugim riječima, navodno je traženo da druga momčad Hajduka, koja se natječe u Drugoj HNL, pusti utakmicu Šibeniku kako bi izborili plasman u Prvu HNL.

Uprava i Nadzorni odbor Bijelih odlučili su nakon izvida koje je obavio NO uručiti otkaz Gojunu jer, kako su zaključili, nije bilo navedenih nepravilnosti.

Slijedom događaja, odlučili smo ispitati cijelu situaciju i došli smo u posjed maila kojim se Krešimir Gojun očitovao Upravi i Nadzornom odboru.

U međuvremenu je i bivši voditelj Akademije poslao svoje priopćenje koje možete pročitati OVDJE.

Gojun na početku svog maila naznačuje da poruku šalje kao očitovanje s obzirom da je ranije toga dana odbio potpisati izjavu koju su mu na potpis dali Predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić i sportski direktor Saša Bjelanović.

Nadalje, Gojun piše da ga je Bjelanović pozvao u svoj ured u kojem su ga dočekali koordinator skautske službe Mario Brkljača i sam Bjelanović. Bjelanović je, tvrdi Gojun, razgovor zapodjenuo u smjeru da bi bilo dobro da Hajduk pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u Prvu HNL na način da se najbolji igrači, oni koji treniraju s prvom močadi, poštede u utakmici koja se igrala 5. svibnja.

Gojun je to, kaže, kategorički odbio jer se kosi sa svim njegovim principima i načelima zbog kojih je u startu i prihvatio posao u Hajduku i jer smatra da bi takvim postupkom bilo kompromitirano sve ono što Hajduk predstavlja navijačima i općenito ljudima u državi.

Nakon toga dobiva SMS poruku Tim menadžera B momčadi da se Bjelanović u prostorijama Akademije raspituje o mogućem sastavu za utakmicu protiv Šibenika. Istu je informaciju Gojun dobio i od trenera druge momčadi Marija Despotovića koji upozorava Gojuna da je i jedan igrač druge momadi spominje da bi bilo dobro pustiti utakmicu.

Gojun je, kaže, zabranio da se daju bilo kakve informacije o mogućem sastavu, a Despotović je na sastanku upozorio igrača koliko štete Klubu mogu nanijeti takve izjave.

Gojun je o svemu navedenom izvijestio i Nina Martinića, člana Nadzornog odbora Hajduka koji je inicirao razgovor na tu temu. Svoj mail Gojun i završava sa zaključkom da je izjavu koju je dobio na potpis odbio potpisati jer je smatrao da se ne podudara s onim što je u mailu naveo te da bi i dalje želio nastaviti raditi svoj posao odgovorno, pošteno i profesionalno jer čast i ugled kluba moraju biti iznad svih.

Nakon primitka maila odlučili smo kontaktirati gospodina Martinića i predsjednika NO-a Benjamina Perasovića, kao i Predsjednika uprave Marina Brbića.

S obzirom da je posao NO-a nadziranje rada Uprave htjeli smo pitati predstavnike NO-a radili se o prekoračenju ovlasti jer, složit ćemo se, istrage definitivno ne spadaju u opis njihovog posla, a osim toga htjeli smo doznati i koga su sve kontaktirali u svojoj istrazi.

Gopsodin Martinić i Perasović rekli su nam da neće pojedinačno izlaziti u medije jer je takav dogovor od samog početka te da će se oglasiti zajedničkim pripćenjem.

Predsjednik Brbić dao nam je svoje viđenje recentnih događanja.

- Nakon iznesenih tvrdnji gospodina Gojuna bilo je jasno da on i gospodin Bjelanović više zajednički ne mogu raditi. Ja sam za navedeni slučaj pitao gospodina Brkljaču koji mi je rekao da navodi gospodina Gojuna nisu točni i odluka je bila jasna, rekao je Brbić.

Ali što je s osobama koje Gojun navodi u mailu, zašto oni nisu ispitani?

- Jedina osoba koja je prisustvovala sastanku bio je gospodin Brkljača i kao takav je bio vjerodostojan svjedok, a sasvim je normalno da se sportski direktor interesira o sastavu druge momčadi, to je njegov posao, dodao je Brbić.

- Imao sam situaciju dva protiv jedan i sam po sebi se nametao zaključak i rješenje problema, zaključio je Brbić.

Drugim riječima jedina osoba koja je kontaktirana bio je Mario Brkljača, dok osobe koje Gojun spominje u mailu uopće nisu kontaktirane.

Naš izvor tvrdi da Bjelanović nema naviku dolaziti u prostorije Akademije te da nikada nije pitao koji će sastav igrati u utakmicama B momčadi i da je nevjerojatno da kao svjedoci nisu pozvani oni koje je Gojun spomenuo u svom mailu. Smatra da je to zato što bi to bacilo potpuno drugu sjenu na cijelu priču čime bi se dokazalo da Gojun nije lagao.

U danima koji su pred nama ovaj će se čvor morati nekako razmrsiti za dobrobit Hajduka, a možda stvari budu jasnije nakon priopćenja Nadzornog odbora koje željno iščekujemo.

 

 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 19:31