StoryEditorOCM
Hajdukkonačno su stigli

Objavljeni novi podaci za HNL: Hajduku narasla vrijednost, Vušković od ‘nule‘ do jednog od najskupljih u ligi

Piše A. J.
6. lipnja 2023. - 13:06

Transfermarkt je napravio update vrijednosti igrača SuperSport HNL-a, a mnogi su to jedva dočekali kako bi vidjeli koliko se situacija na tržištu mijenjala.

Najvrjedniju momčad očekivano ima Dinamo (98 milijuna eura), a na drugo mjestu je Hajduk čiji igrači sada vrijede gotovo 50 milijuna eura, što je više od prošlogodišnjih 44 milijuna eura.

image
Screenshot/ Transfermarkt

Kada govorimo o igračima pojedinačno, u Top 10 imamo šestoricu dinamovaca, trojicu hajdukovaca i Lukasa Kačavendu iz Lokomotive. Najvrjedniji je Josip Šutalo (18 milijuna eura), a slijede ga suigrači Martin Baturina (15 milijuna), Luka Ivanušec (12 milijuna) i Dominik Livaković (12 milijuna).

Marko Livaja nalazi se na petom mjestu s osam milijuna eura, a iza njega je Vušković koji je procijenjen na šest milijuna eura, što je ogroman iznos za 16-godišnjaka. Top 10 zaključuju Bruno Petković (5 milijuna eura), Lukas Kačavenda (4,5 milijuna), Filip Krovinović (4,5 milijuna) i Dino Perić (4,5 milijuna).

image
Screenshot/ Transfermarkt

Najviše je rasla vrijednost Baturini i Vuškoviću. Dinamov veznjak "skočio" je sa 6,5 milijuna eura na 15, dok je mladi Hajdukov stoper dosad bio bez vrijednosti. Osim njih dvojice, nijednom igraču HNL-a vrijednost nije narasla za više od 2,65 milijuna eura.

image
Screenshot/ Transfermarkt

Što se tiče samog Hajduka, nakon već spomenutog trojca slijedi Chidozie Awaziem kojemu je vrijednost pala za 1,5 milijun eura i sada vrijei 3,5 milijuna. Yassineu Benrahou vrijednost je narasla i sada vrijedi tri milijuna eura, isto kao i Rokas Pukštas kojemu je vrijednost do sada iznosila milijun eura.

Jan Mlakar također vrijedi više, točnije 2,8 milijuna eura, a slijede ga Dario Melnjak i Emir Sahiti kojima je vrijednost nepromijenjena u odnosu na prošli update te Ferro koji je lagano u padu.

image
Screenshot/ Transfermarkt

Dodajmo i to da je Niko Sigur procijenjen na 700 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 00:31