StoryEditorOCM
Hajduksusret protiv Istre

Gattuso uoči gostovanja u Puli: ‘Pogriješio sam kada sam pričao o vratarima. Često se čujem s Tramezzanijem‘

Piše SPORT SD
23. kolovoza 2024. - 11:52

Hajduk u nedjelju u Puli gostuje protiv Istre 1961. Utakmica počinje u 18:15. Bit će to dvoboj dvaju talijanskih stratega, Gennara Gattusa i Paola Tramezzanija. Hajduk u ovo kolo ulazi bez poraza, s dvije pobjede (Slaven Belupo, Varaždin) i jednim remijem (Lokomotiva). Istra nakon tri kola ima jednu pobjedu (Gorica) i dva teška poraza (Dinamo i Rijeka).

Susret u Puli najavio je trener Hajduka Gennaro Gattuso na press konferenciji.

Koliko vam ove pauze između utakmica dobro dođu, zbog ozljeda? Imate li bolji igrački kadar?

- Što se tiče ozljede, nisu se sanirale. To su Bamba, Šarlija, Sigur i Moufi. Malo smo došli sebi počevši trenirati od srijede, idemo dalje.

Problemi u obrani, jeste li riješili dvojbu, tko će zamijeniti ozlijeđene?

- Nije da se hvatam za glavu, imamo alternativa. Prpić i Elez dobro rade. I Hrgović može dobro odigrati.

Bi li bili razočarani bodom?

- Istra je ozbiljna momčad, igraju na čovjeka, barem su tako zadnje utakmice igrali. Igraju agresivno, moramo biti pripremljeni na taj način njegove igre.

Poveznice s Tramezzanijem, igrali ste protiv njega, bio je ovdje u Hajduku, što reći o njemu?

- Trener Tramezzani je jedan od rijetkih s kojima se još čujem. Radili smo oboje i u Sionu. Radi dobro, mentalitet mu je bitan što se tiče njegove igre. Dosta je znatiželjan, čujem se s njim često, znam koje su mu mogućnosti.

Hajduk često pobjeđuje u Puli, hoćete li se tako opet postaviti, na čemu ste radili?

- Nisu baš tako često pobjeđivali Istru, prošle sezone je bilo svega, zadnja utakmica je ostala 1:1. Kao što sam i naglasio, igraju agresivno. Najviše ćemo se pripremiti s početnom postavom. Samo mi moramo biti 100 posto spremni u glavi i nogama.

Znamo za jednu utakmicu koju ste 2003. igrali protiv Tramezzanija. Milan - Atalanta 3:3. Jeste li se kao treneri suočili, makar u prijateljskoj utakmici?

- Nije to bila prva utakmica, i prije toga smo igrali. Zadnje kolo prvenstva 98/99. Igrao sam za Salernitanu protiv Piacenze. Tada smo nažalost ispali iz lige. Upravo sam se s njim porječkao, dobio sam zabranu igranja nekoliko utakmica.

Kakav je bio kao igrač?

- Kao igrač bio je vrlo mišičav, jak u glavi, ali moglo bi se reći: ludi konj. Mogao je ostvariti kao igrač puno više. Otišao je u Englesku, bio u Tottenhamu. Kao igrač je između Dialla i Melnjaka.

Možete li nešto reći o Kaliku i Durdovu?

- Što se Durdova tiče, vidjet ćemo sutra, imao je fibru. Kalik dobro radi, zadovoljan sam ja i stručni stožer njegovim pojačanjem i igrom. Vidi se i onaj mali dio njegovo ponašanje na terenu.

S obzirom na najavu da nema pojačanja do kraja sezone, koliko ima rezervi unutar kluba u vidu mladih igrača? Poput Šošića, Juraka, Skoke...

- Antunović je prošle godine bio u Italiji, Skoko je 2006. godište, napreduje. Koristit ćemo ih, ali moraju malo pričekati. Imamo poštovanja prema njima, dat će sve od sebe i poboljšati se.

Objasnili ste zašto mijenjate golmane, značili to da ćete doslovno svaku treću utakmicu mijenjati golmane?

- Malo sam pogriješio, nije sad doslovno svaku treću utakmicu. Ali ja volim kada ima konkurencije među golmanima. Ne želim nekoga sada ostaviti 4-5 mjeseci na klupi. Kalinića cijenim jako.

Krovinović je imao problema?

- Za Krovinovića ne brinite, imao je nekih problema s leđima, ali ne bojte se, izlazimo na teren s 11 igrača i svi će biti spremni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 07:57