StoryEditorOCM
Hajduksvanulo mu

Novi Hajdukov trener je ‘čudo iz Širokog Brijega‘, u filmskoj je priči dobio nevjerojatnu šansu, evo kako je stigao

Piše S. A.
8. travnja 2024. - 15:40

Ni Mislav Karoglan nije izdržao, ponudio je ostavku nakon ispadanja iz Kupa, doživio je još samo poraz od Rijeke i sada je i on bivši. Novi trener ‘bijelih‘, makar u ovom prijelaznom razdoblju, postao je Jure Ivanković, čovjek koji je bio dio ‘trampe‘ na relaciji Hajduk - Široki Brijeg.

Suradnja Hajduka i Širokog Brijega ogleda se i u razmještaju trenera. Kada je novi trener prvotimaca Širokoga postao Marijan Budimir, slavom ovjenčani trener juniora Hajduka, a njemu pomoćnik bio je Marko Sičić koji je vodio drugu momčad Hajdukovih kadeta.

Razmjenu je upotpunio - Jure Ivanković, mladi stručnjak iz Širokog Brijega krenuo je putem Poljuda, Hajduk mu je povjerio treniranje kadeta i objavio ga u novoj križaljci Akademije koju potpisuje Boro Primorac.

Pohvalili su se tada suradnjom i iz Širokog Brijega.

- Nakon predstavljanja dojučerašnjeg trenera Hajdukovih juniora Marijana Budimira za novog šefa stručnog stožera širokobrijeških Plavo-bijelih ovim se činom, kako je i najavljeno, suradnja prelila i na školu nogometa. Prelaskom tridesetsedmogodišnjeg Jure Ivankovića na Poljud započinje razdoblje razmjene najperspektivnijih kadrova i iskustava između Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Škole nogometa NK Široki Brijeg na obostrano zadovoljstvo i korist. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri mladi je stručnjak bio pomoćnik Toniju Karačiću u prvoj momčadi, a zatim je od kolovoza 2021. do travnja 2022. i samostalno vodio Široki Brijeg. Aktualni je član stručnog stožera U-15 reprezentacije Bosne i Hercegovine. U protekloj sezoni Ivanković je vodio juniore Širokog Brijega s kojima je osvojio četvrto mjesto na prvenstvenoj tablici.

No, u listopadu, kada je Karoglan dobio novu šansu na klupi Hajduka, postavio je Ivankovića za jednog od svojih pomoćnika, a sada je mladi stručnjak eto dobio priliku da do kraja odradi sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:42