StoryEditorOCM
Hajdukgospin dolac

Nogometna fešta na jednom od najljepših svjetskih stadiona: Imoćanima stigao u goste Hajduk

Piše Braco Ćosić
7. lipnja 2023. - 22:58

Prava lijepa nogometna fešta na jednom od najljepših svjetskih stadiona.Nogometašima Imotskog nakon podosta vremena,ali i brojnim Imoćanima u goste su pristigli igrači Hajduka.

Ne oni iz prve momčadi,već iz one juniorske koji su ove sezone postigli fantastičan uspjeh u juniorskoj ligi šampiona.Došlo je zapravo nekolicina onih koji su igrali finale juniorske europske lige,no to nije umanjilo ne samo interes Imoćana,već je i sama utakmica na trenutke bila izuzetno kvalitetna.

Hajdukovci su prvi zaprijetili,a onda su se i s jedne i druge strane ukazale izvrsne prilike.Ipak gosti iz Splita su prvi postigli zgoditak nakon udarca Marušića koji je sam izbio ispred golmana domaćih.Drugi dio utakmice uistinu kvalitetan,pa su gledatelji komentirali kako se njihovi ljubimci,a da su ovako igrali u prvenstvu nikada ne bi našli u poziciji da u zadnjem kolu spašavaju status četveroligaša.

Iskusni kapetan Vuksan je u 75 minuti izvrsnim udarcem izjednačio rezultat,koji ustvari i nije bio bitan.

Bitno je da su se Splićani pojavili u Imotskom, bitno je i to da je delegacija Hajdukove Akademije u kojoj su bili Goran Sabljić i Mate Radić glavni skaut Akademije,imala otvoreni razgovor sa vodstvom NK Imotski i predsjednikom Lukom Đuzel,te da su se,rekli bismo konačno usuglasili stavovi kako bi prisutnost Hajduka u Gospinom docu trebala biti sustavnija,što hoće kazati da bi se učvrstila suradnja ova dva kluba na obostrano zadovoljstvo,

Posebno sada kada se NK Imotski stabilizirao a nakon dolaska nove uprave.Zadatak Hajduku je da prati rast talenata iz Imotskog ali i iz bazena gdje ovaj klub crpi talente,a Imoćanima da im struka iz Akademije bude support u kompletiranju nogometnog nauka mladih Imoćana.

Sve u svemu dogovor je postignut i sada je na obijema stranama zadatak taj dogovor sprovesti u djelo.

Na utakmicu je pristigao Kristijan Jakić naš reprezentativac koji je ponikao u redovima NK Imotskog,a u Gospinom docu bilo je i mnogo onih kojima je Hajduk u srcu.

Također vodstvo NK Imotskog uručilo je i zahvalnicu NK Hajduk, darove za vodstvo Splićana,a cijela lijepa priča iz Gospina doca zavrila je zaje3dničkom večerom.

IMOTSKI – HAJDUK (JUNIORI) 1: 1 (0:1)

Gradski stadion Gospin dolac u Imotskom.

Gledatelja oko 800.

Prijateljska nogometna utakmica NK Imotski.- NK Hajduk(juniori) 1: 1 (0:1).

Strijelci: 0:1 Ando Marušić u 40 za Hajduk II, te Kljenak 75. za NK Imotski.

Suci: Znaor glavni,te Šerić I Grepo Imotski

NK Imotski: Baćak,Peko,Katavić,Petric,Gudelj,Vuksan,Šabić,Češljar,Perić,Šućur,Vujčić

Još su igrali: Bago,Paradžik,Grančić,Đuzel,Brečić

Hajduk(juniori): Biočić,Hodak,Hrgović,Božić,Perajica,Roić,Marušić,Prusina,Antunović,Bobanović,Duro

Još su igrali: Šiško,Carević,Tolja,Ivanišević I Marinović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:13