StoryEditorOCM
Hajduknadzorni odbor hajduka sastankom točno u 13 sati okončat će se mukotrpna procedura ili započeti nova ...

NO Hajduka bira Upravu (13 h); Reić: Odgovornost ili nova gimnastika

Piše PSD.
26. travnja 2011. - 13:15
Nadzorni odbor Hajduka danas se sastaje s početkom u 13 sati i malo koga zanima kakvu će novu umjetnu travu odabrati, pa neka je to zahvat vrijedan pola milijuna eura da se podloga koju su nazivali i kancerogenom konačno zamijeni u Poljudu s novim tepihom sintetike na tri površine: jednom pomoćnom igralištu, dodatnom “trokutu” za tehniciranje i “male branke”, te u dvorani na stadionu koja je stalno u pogonu.

Tko nakon Svaguše...
Ono što je glavno jest – odabir nove uprave. Nova runda potrage. “Sedmorica veličanstvenih”, Pavle Cicarelli, Vjekoslav Hrabar, Željko Kovačević, Hrvoje Maleš, Jakša Medvidović, Ivica Močić i Milo Nižetić, svi zapisi o njima stižu pred Nadzorni odbor. Sve što je Povjerenstvo za odabir prijedloga nove tročlane uprave spoznalo o njima, sve svoje dojmove pismeno su ostavili Hajdukovim “nadzornicima”. Da nastave raspravu, ali po mogućnosti i da donesu odluku, odluče što prije, a ne kasnije.

Kako je izjavila splitska dogradonačelnica Anđelka Visković (sa čelne pozicije Povjerenstva sastavljenog još i od Jake Andabaka, Vinka Cuzzija, Šime Luketina i Vinka Ljubičića), o svakom kandidatu postoje barem tri stranice zapisnika. Pa prema tome imaju o čemu raspraviti “nadzornici” na čelu s Petroslavom Sapunarom. Vjerojatno će i oni pozivati kandidate na dodatne razgovore, da ih upoznaju idućih dana, što bi, dade se pretpostaviti, još malo moglo rastegnuti izbore...

... i Grbića.
Ponadali smo se da će Povjerenstvo doći do poimeničnog odabira, ali prošlog tjedna kuvertirani trojac Hrabar – Maleš – Nižetić nikad nisu izrekli.
Pa je rečeni Hrabar, kao kamen spoticanja ispao preskup sa svojim uvjetima, da bi potom sam, verbalno, najavio kako odustaje od izbora...

Uglavnom, izbori idu dalje, Povjerenstvo je svoje odradilo, a sad Nadzorni može sam nastaviti intervjue, može i imenovati nove članove uprave, može i poništiti natječaj. Nekoliko je opcija u điru, utoliko je ova današnja sjednica NO “bijelih” dodatno zanimljiva.

Šestorica su članovi Nadzornog odbora, da podsjetimo to su Petroslav Sapunar, Jako Andabak, Ivan Rimac, Tomislav Mamić, Željko Bašić i Rade Lasić.


SLAVEN ALFREVIĆ


Četiri moguća raspleta:

1. Izbor novoga predsjednika i članova Uprave

2. Nadopuna  Uprave novim članovima bez novoga predsjednika

3. Nastavak procedure izbora dodatnim intervjuima s kandidatima

4. Poništenje natječaja

Odgovornost ili nova gimnastika


Napokon, Nadzorni odbor. Čudi me kako se nisu našli odmah, sigurno je predsjedniku Nadzora Petroslavu Sapunaru trebalo vremena za konzultacije. No, sad odstupanja više nema: danas slijedi izbor tročlane uprave. Ili neka nova gimnastika kako da traje neizvjesnost, čitaj neodgovornost.

Odavno je sve trebalo biti posloženo: uprava, sportski direktor, trener, pa potajno i igrački kadar. No, specijalitet Hajduka je, tako je bilo i ranije, sve u zadnji čas. Onda ispada improvizacija, koja je – pokazalo se – pogubna.

Bilo bi lijepo kad bi taj krnji Nadzorni odbor imenovao novu upravu ili – što bi moglo biti još bolje – dao kolektivnu ostavku. Pa da novi Nadzor bude Povjerenstvo, ali bezuvjetno slobodno, bez stege gradonačelnika Željka Keruma. Naime, Hajduka se niti može niti smije tretirati kao neku gradsku firmu, Parkove i nasade, Lovrinac i slično. Splitski klub je nešto posebno, specijalno, može se čak kazati da je za ovaj grad i uzvišeno.

Koga će članovi Nadzornog odbora odabrati? Šteta je da je odustao Vjekoslav Hrabar. Sad pole-position ima Ivica Močić (podržan od Torcide), ali je tu i Jakša Medvidović (favorit Keruma), za financijera Hrvoje Maleš, za struku Milo Nižetić. Pitanje je što s Pavlom Cicarellijem, kojeg jedni prikazuju kao genija marketinga, drugi ga tretiraju kao baron Münchhausena.

Dakle, gospodo, hrabro preuzmite odgovornost. Ili ste već pripremili odstupnicu u vidu novih saslušavanja sedmorice kandidata?Z. REIĆ

A koga vi želite: Hrabar pa Triljani!

Dok se željno iščekuje sjednica Nadzornog odbora Hajduka napravili smo i malu anketu na temu izbora uprave ‘bijelih’. Na internetskom portalu Slobodne Dalmacije ponudili smo čitateljima da sami procijene na osnovu programa koje je uostalom i dobar dio kandidata iznio na stupcima Vašeg i našeg lista tko je najbolji izbor za predsjednika.

Moglo se birati između svih sedam kadnidata koji su se našli u završnom krugu pred Povjerenstvom, među njima je bio i Vjekoslav Hrabar koji se javno sam povukao iz utrke, ali smo ponudili i opciju da se glas može dati tzv. ‘triljskoj skupini’, grupi bivših igrača Hajduka koja je planirala ponuditi gradonačelniku Željku Kerumu opciju da oni vode klub.

Zanimljivo je kako su u izboru najbolje prošli oni koji nominalno ‘nisu u igri’. Najviše glasova, čak 37 posto dobio je Hrabar te je tako dokazao kako očito navijački puk smatra da 7500 tisuća eura mjesečne plaće o i nije previše ako će se dobro ‘pomesti’. Najbliži Hrabaru bili su ‘Triljani’ s 19 posto glasova, no ni oni nisu službeno u utrci.


Vjekoslav Hrabar 37
Netko iz ‘triljske skupine’ 19
Pavle Cicarelli 17
Ivica Močić 11
Milo Nižetić 5
Hrvoje Maleš 5
Željko Kovačević 3  
Jakša Medvidović 3


FVŽelite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 19:53