StoryEditor
Hajdukstrani mediji

Nižu se komplimenti, izrazi divljenja: scene fantastične proslave 70. rođendana Torcide obišle su svijet

29. listopada 2020. - 08:01
Tom Dubravec/Cropix

Na društvenim mrežama redaju se videosnimke spektakularne bakljade i vatrometa, fotografije s kopna, mora i iz zraka, nižu se komplimenti, izrazi divljenja...

Sve su popratili i mediji iz regije, poput srpskih B92 i Telegrafa, slovenskog Sportkluba ili sarajevskog Dnevnog Avaza.

- Torcida je za 70. rođendan „zapalila nebo”. Na splitskoj Rivi, Poljudu i mnogobrojnim dijelovima Splita navijači su u isto vrijeme palili baklje. Torcida se vodi kao najstarija navijačka grupa u Europi, koja i dan-danas postoji – piše B92, dok slovenski Sportklub dodaje kako je „Nebo nad Splitom gorjelo”.

Torcidinu proslavu popratila je i čuvena španjolska Marca. Objavila je video uz naslov „Torcida zapalila Split na svoj 70. rođendan”.

Nadalje, impresionirani su ostali i portugalski A Bola te Desporto ao Minuto koji je napisao:

- Ludnica! Hajdukovi navijači zapalili su splitsko nebo. Navijanje je, znamo svi, u dobru i zlu integralni i središnji dio fenomena nogometa. To su Hajdukovi navijači i dokazali jer bez navijača ne može biti spektakla. Navijači su na svoj rođendan zapalili nebo nad gradom i stvorili prizore koji obilaze svijet.

Njemački 11freunde proslavu je opisao riječju „Jedinstveno”, francuski 20minutes piše kako su „Dim, vatromet i druga pirotehnika osvijetlili grad,” a švicarski Watson kaže da je „grad eksplodirao”:

- Torcida je pozvala građane Splita da probude djecu u ponoć i da svi izađu na balkone i ulice. Uslijedio je veliki pirotehnički spektakl. Šou je nadmašio onaj iz 2011. za stoti rođendan kluba – smatra švicarski medij.

Belgijski RTBF donosi članak pod nazivom „Proslava rođendana vatrometom koji oduzima dah”, u njemu piše:

- Budući da su stadioni prazni diljem Europe zbog Covida-19, ponekad je dobro sjetiti se da navijači mogu oživjeti stadion i utakmicu. To je slučaj s Torcidom, navijačkom skupinom Hajduka koja je 70. rođendan proslavila nevjerojatnim vatrometom u Splitu. Fotografije pričaju same za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 17:32