StoryEditorOCM
HajdukFace na okupu

Nizozemci na Poljudu ovog vikenda, bivši klub legende Hajduka bit će gost veterana Bijelih

Piše Frane Vulas
11. listopada 2024. - 16:38

U nedjelju 13. listopada u Splitu će revijalnu nogometnu utakmicu odigrati veterani Hajduka i nizozemskog Vitessea. Utakmica se igra na pomoćnom terenu stadiona na Poljudu, na igralištu s umjetnom travom. Igrat će se dva puta po 30 minuta. Početak susreta je zakazan u 16 sati.

Poznati nizozemski klub gost je veterana „bijelih”. Svake godine Nizozemci putuju na neko gostovanje, ove je to Hrvatska, Split. U klubu iz Arnhema igrao je svojevremeno i legendarni igrač Hajduka, kasnije i trener splitskog kluba Ante Miše. Dres Vitessea nosio je od 1994. do 1997. godine. Tada jedan od ključnih ljudi klupske struke Vitessea Jan Jongbloed, legendarni vratar reprezentacije Nizozemske koja je igrala u finalima svjetskih prvenstava 1974. i 1978. godine, stigao je u to vrijeme u grad pod Marjanom po Mišu. Jongbloed je prošle godine preminuo, imao je 82 godine.

image

Drago Ćelić u akciji

Joško Šupić/Cropix

Ljubiteljima nogometa ovo će biti prilika da neke od velikih majstora najvažnije sporedne stvari na svijetu ponovno vide na djelu, doduše s ponekim kilogramom viška i(li) manjkom kose. U momčadi veterana Hajduka između ostalih očekuju se Hrvoje Vejić, Dean Računica, Tomislav Erceg, Mate Bilić, Marino Biliškov, Kazimir Vulić... A tek stručni stožer, koja su tu imena. Treneri bi trebali biti Ivan Katalinić, Ivan Gudelj i Blaž Slišković. Voditelji su između ostalih Ivica Šurjak, Nikica Cukrov, Drago Ćelić...

U delegaciji gostiju, ne i na travnjaku, očekuje se i povremeni bivši reprezentativac Nizozemske Edward Sturing. Ulaz gledateljima je slobodan.

image

Ivan Katalinić

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 16:49