StoryEditor
Hajdukdjeca mile nižetića uspješnim su karijerama ‘zasjenili’ oca, drago IM JE što će on izborom u upravu hajduka sad izbiti u prvi plan

Nižetići: Sretni smo što će tata ponovno biti najpoznatiji u kući

Piše PSD.
29. travnja 2011. - 15:09
Nižetići su prototip uspješne obitelji. Prvo je glava obitelji Milo nakon nogometne karijere zaplovio i u trenerskim vodama, a potom su djeca, pjevač Luka i TV-voditeljica Petra, počeli “drmati” šou-biznisom. Sve je dobilo dimenziju više nakon što je Milo imenovan u upravu Hajduka.

Krene li “bijele” Milo bi opet mogao postati najpoznatiji Nižetić.
- Na početku balade je on bio poznat, pa mu je potom bilo drago što smo mi to “preuzeli”, sada se kolo sreće opet okreće. Super, tako i treba! Krajnje je bilo vrijeme da starog krene - rekla je kći Petra.

Kada ju je otac obavijestio o novom radnom mjestu bila je presretna.
- Svi smo bili oduševljeni. Isplati se za Hajduk žrtvovati i boriti. Tata je 100 godina u balunu i zaslužio je ovakvu priliku - rekla je Petra, uvjerena u očev uspjeh.

- Uopće ne sumnjam. Uz njegovu stručnost uvjerena sam da će sve biti odrađeno na najvišem nivou. Čak sam mu malo i asistirala u pripremi programa koji je izlagao pred Povjerenstvom! Malo ga lektorirala i uobličila, na kraju su uvijek dvije glave pametnije od jedne. Otac ima velike planove, i uz pravi tim će napraviti rezultat. Ako napravi i pola onoga što je isplanirao bit će super - najavila je Petra, ali i pozvala na strpljenje trebat će vremena da se kotač promjena pokrene na Poljudu.

Dok je Milova supruga Tamara, uvjerena kako njeno prisustvo donosi pegulu, izbjegavala dolaske na utakmice suprugovih momčadi, Petra i Luka, sada Splićani na privremenom radu u Zagrebu, su kada bi im obveze dopuštale gledali susrete.
- Uvijek smo uz Hajduk navijali i za momčadi koje je otac vodio, od Mosora, Samobora, Marsonije... Na utakmice smo u posljednje vrijeme išli uglavnom kada bi se igralo u Zagrebu ili okolici, kao nedavno na susretu Rudeša i Junaka - potvrdila je Petra.

Sada kada je Milo u upravi voljenog im Hajduka, i posjeti susretima će učestati.

Luku Nižetića smo uhvatili u prekidima snimanja, no o ocu Milu je pričao s guštom.
- Javio mi je prijatelj iz Splita čim se objavilo da je odabran. Ponosan sam na oca. Znam koliko zna o nogometu. Uložio je puno truda i znoja da stekne potrebne diplome, ima iskustva, znam da će biti dobar i u ovom poslu. Hajduk je njegova najveća sportska ljubav još od vremena kad je bio igrač - započeo je Luka.

Jeste li za vrijeme kandidature pričali o izboru?
- Pričali smo, iako nismo u istom gradu, stalno smo u kontaktu. Kada nam je kazao da će se kandidirati za upravu Hajduka cijela je obitelj stala iza njega.

Sada će sve biti na višoj razini?
- U našoj se kući uvijek pričalo o balunu, svi smo vezani od malih nogu uz Hajduk i nogomet. Znam kolika će biti odgovornost na mom starom, ali znam i da on to može sve odraditi na visokoj razini.

Kako se nositi s pritiskom?
- Najvažnije je da je familija zdrava, da jedni druge podržavamo u karijerama. Mi smo odabrali ovakve životne putove i to je nešto s čime se moramo nositi. U svakome je poslu teško, ali treba hrabro ići naprijed. Pokazali smo do sada u obitelji da se s ovim stvarima možemo nositi, vjerujem da ćemo tako i nastaviti - završio je Luka.


FRANE VULAS
ROBERT RADICASupruga Tamara: Milo će pokazati kakav je stručnjak

I supruga Tamara bila je oduševljena Milovim izborom.
- Cijeli život je u balunu i sportu. Toliko puta se nadao kako će se približiti Hajduku kojeg toliko voli, no dosad nije bilo prilike. Ljudima koji su ga izabrali pokazat će kakav je stručnjak.

Tamara iz špurijusa dosad nije išla na susrete momčadi koje je Milo vodio. Možda se sada to i promijeni...
- Rezultati su bili bolji kada ne bih gledala susrete! Pratim Hajduka uvijek barem na televiziji. Kako sada suprug nije više u ulozi trenera moguće je da ću sada ići na utakmice - najavila je Tamara.

Dok je ostatak obitelji medijski eksponiran, Tamara uspješno zaobilazi svjetla reflektora.
- Ja sam im podrška iz sjene.

Sada bi Milo po popularnosti mogao i ‘prešišati’ djecu.
- Djeca neće imati ništa protiv toga, došlo je njegovih pet minuta!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 01:47