StoryEditorOCM
Hajdukpričao i o perišiću

Nikoličius otkrio detalje Kalinićevog ugovora: nijedan igrač u Hajduku nije imao ovakvu plaću

Piše Frane Vulas
3. siječnja 2024. - 17:04

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius je na prvoj prozivci momčadi na startu priprema za drugi dio sezone govorio o prijelaznom roku, potencijalnim pojačanjima, dolasku Laszla Kleinheislera... Može li Hajduk u zimskom prijelaznom roku pobijediti Dinamo?

- Tri momčadi konkuriraju za prvaka, Rijeka je tu uz Dinamo i Hajduk – naglasio je Nikoličius.

- Svi radimo na jačanju svog kadra, sve je to legitimno i normalno. Vidjet ćemo, teren je jedino mjerilo – kazao je sportski direktor ‘bijelih‘.

Hoće li biti još novih imena?

- Vidjet ćemo. Zimski prijelazni rok je drugačiji. Imamo plan kojeg smo držimo. Neki igrači možda i odu – istaknuo je Nikoličius.

Ismael Diallo je s reprezentacijom, Dario Melnjak je zbog ozljede out do kraja sezone. Na toj poziciji ostao je mladi Šimun Hrgović, potencijalno je može pokriti i Dino Mikanović. Je li to pozicija na kojoj najintenzivnije tražite pojačanje?

- Imamo popis igrača koje otprije pratimo. Vidjet ćemo hoćemo li nekog angažirati. Imamo unutarnjih rezervi, drugih mogućnosti iz našeg kadra.

Spominjao se mogući povratak Davida Čoline?

- Ne komuniciramo o konkretnim imenima. On je interesantan igrač, igrao je u Hajduku, jako dobro poznaje sredinu.

Je li Hajduk s Laszlom Kleinheislerom i Nikolom Kalinićem postao glavni kandidat za naslov prvaka?

- Znamo u kakvoj je Nikola bio situaciji. Vidjet ćemo kako će reagirati na treninzima, moramo mu dati vremena da vidimo u kakvoj je formi. Laszlo je kvalitetan igrač, jako dobro poznaje ligu. Posebno je motiviran što želi s Mađarskom ići na Euro, to mu je bitan faktor. Glavni cilj zbog kojeg je došao je što želi s Hajdukom osvojiti titulu prvaka.

Uvjetuje li kupnja novih igrača prethodnu prodaju nekog igrača?

- O tome komuniciramo s predsjednikom, radimo u okvirima koje smo ranije dogovorili.

Kakav je financijski okvir ugovora Nikole Kalinića?

- Što se financija tiče to je bio najlakši dogovor koji sam imao u tri godine otkad sam u Hajduku. Nije se Nikola vratio zbog novca. Dogovorili smo njegovu plaću u iznosu od jednog eura! O tome nikada ne komuniciramo, ali to mogu reći. On stvarno želi pomoći Hajduku, želi osvojiti naslov, i to je jedini motiv zbog kojeg se vratio.

Bojite li se kakvih zakulisnih igara u borbi za prvo mjesto?

- Ne bojim se onoga na što ne mogu utjecati – odgovorio je Nikoličius.

Kakav je status Ivana Dolčeka, Dina Mikanovića?

- Ima igrača koji su nezadovoljni svojim statusom i minutažom. Vidjet ćemo što je najbolje za njih i Hajduk, pronaći ćemo neko rješenje. Imaju sada mogućnost na pripremama se pokazati našem novom/starom treneru. S druge strane imamo i ponude za neke naše igrače.

Hoće li dolaskom Kleinheislera otići nekog iz veznog reda?

- Kada smo se dogovarali s njim oko dolaska primarna je bila ideja da dođe na lijevo krilo. Ne bih rekao da na toj poziciji imamo višak igrača. Na toj poziciji će konkurirati s Dajakuom. Naravno, on može igrati u sredini.

Protivnici u Umagu?

- To je ono što smo željeli.

Trajkovski je ustupio Kaliniću dres s brojem devet?

- Respekt Aleksu. Nije bilo nikakvih problema. Kada smo mu rekli za povratak Kalinića rekao je da mu želi prepustiti broj devet.

Kada ćete donijeti odluku oko Ivana Perišića, na kraju prijelaznog roka ili će to biti jedna poruka Hajduka da bez obzira koliko može pomoći u ovoj sezoni vrati jednog takvog igrača?

- Ne bih želio špekulirati. Ništa se nije promijenilo. Donijet ćemo odluku ovisno o tome kakva bude situacija u tom trenutku – rekao je o Perišiću Nikoličius.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:20