StoryEditor
Hajdukdvojac ozljeđenih

Nikola Kalinić: Bit ću spreman za revanš, Marco Fossati: Dat ću sve od sebe i da eliminiramo bilo Portugalce ili Mađare

Piše SLAVEN ALFIREVIĆ
21. srpnja 2022. - 21:57

Dvojica ozlijeđenih, Nikola Kalinić i Marco Fossati bili su frontmani prve momčadi Hajduka u Makarskoj, dostupni za selfieje, podijelili su mnoge potpise, navijači, a i oni najmlađi uživali su što svojim ljubimcima mogu prići i pitati ih potpis, slikati se s njima, a Nikola i Marco su isto uživali u druženju...

- A evo dobro sam, koliko mogu bit dobro, ozlijeđen sam. Ali, ozljeda ide dobro. Koliko još? Pa recimo dva tjedna – kaže nam Nikola.

Hoćete li bit spremni za prvu europsku utakmicu?

- Ne bih htio davat lažnu nadu. Vidjet ćemo. Prije ću bit spreman za revanš, ali optimizam nikad ne treba gubit.

Kakav je tretman ozljede, lom prsta na nozi?

- Mogu samo vozit biciklu, ne smijem se dizat na prste, ne smijem trčat. Pa sad vi vidite kako je to... Nastojim što više održat se u kondiciji.

Kakav Hajduk vidite?

- Odličan, pobijedili smo u Puli, igrali dobro, važno je dobro startat. Igrali smo dosta dobro.

Treba li pojačanja, što kažete?

- Ne bih se u to miješao, mogu reć da je momčad dosta dobro kompletirana i ovako.

Još kad se i vi vratite, bit će i Livaji lakše?

- Pa da, dobro smo se mi ukomponirali.

Europa?

- Nadam se naravno uspjehu, vjerujem da ćemo to uspjeti, u fokusu nam razmišljanja.

Livaja igra mali balun, što kažete na to?

- Ja nikad nisam bio od toga, ali ako je njemu gušt... Zna on šta radi. Bolje i to nego da igra play-station! – smije se Nikola, dobre volje i pun optimizma. Brzo će se vratit.

Marco Fossati je također ozlijeđen, pričao nam je:

- Nevjerojatno je kako sam se sam ozlijedio, u pokretu, na treningu, istegao sam butni mišić, evo ovdje, s donje strane – pokazuje nam.

Nedostajete momčadi kao izvor igre, režiser iz pozadine?

- Hvala što tako mislite, to je kompliment, ali mislim da je naš vezni red pun dobrih igrača i ima tko da me nadoknadi. To nije problem. Vidjelo se to i u Puli. Igrali smo dobro na sredini terena. Tu je naša snaga. A ja ću se vratit uskoro.

Za prvu europsku?

- Nadam se, premda je ozljeda delikatna i treba je dobro izliječiti. Pojeo sam se živ što ne igram, znate strašno smo uzbuđen zbog Europe...

Kako to?

- Pa ja nikad nisam igrao utakmice UEFA natjecanja! To me silno motivira, zanima, a evo mi se dogodila nezgoda. Kakav peh... U Italiji kad netko igra u serie B onda ga prati takav glas, zakopa se u drugoj ligi i teško se izbavit iz te pozicije. Hajduk je meni izlaz u Europu i jedva sam čekao ove utakmice na europskoj sceni. Zato se nadam brzom oporavku, dat ću sve od sebe i da eliminiramo bilo Portugalce ili Mađare, trebamo to uradit – Fossati djeluje kao vječno nasmijani optimist, srdačan i druželjubiv, potpisao je lijevo, desno, more dresova... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 02:30