StoryEditorOCM
Hajdukpogledajte galeriju

‘Nitko kao Hajduk iz Splita‘: trese se drevna Valencia, Torcidin bili kantun dominira

Piše Slaven Alfirević
18. kolovoza 2022. - 21:07

Navijači Hajduka u corteu su došli do stadiona Levantea, sve je bilo super organizirano, sastanak u centru grada, prepraćeni policijom i snagama sigurnosti krenuli su u mimohod gradom, Valencijom prema odredištu.

- Niko kao Hajduk iz Splita, niko kao Hajduk iz Splita - tresla se drevna Valencia, živopisni trgovi i katedrale. Dugo se Torcida zagrijavala da bi pred samu utakmicu došla na svoje.

Minuciozno su izveli dolazak u grad, sa svih strana, pa okupljanje i potom hodnja prema stadionu Levantea. Corteo.

Valencia ih je gledala, promet je stao da budu propušteni najbližim putem na poprište večernje utakmice, tamo gdje stoluje Levante, drugo lice Valencije.

Navijači Villarreala okupljali su se oko stadiona, izlazili iz autobusa i osobnih automobila u žutim dresovima. S time da je bilo dosta policije uokolo, sve ono što nismo vidjeli tijekom jutra u centru gradu kad je navijačima, turistima, sve pušteno na volju diljem grada, turističkog dragulja.

Hodnja prema stadionu i sam dolazak mnoštva navijača Hajduka bili su pak uz pratnju policajaca i policijske kombije, a što svjedoče i slike, da sve bude organizirano kako i treba.

Na stadionu su navijači Hajduka zauzeli svoja mjesta i odmah dali do znanja da će bukom, navijanjem biti glasni, premda im za ovu utakmicu nije bila dopuštena uporaba bubnjeva i megafona. A domaći su uredno bubnjali. Nije fair...

No, u škatuli od stadiona Levantea, nije bilo prepreka za glasnice Hajdukovih navijača, nadglasavali su domaće bubnjeve!

Smješteni u svome kantunu, na sjeveroistoku stadiona, njih više od tisuću rekli bismo, u bijelim majicama, upečatljivo.

Bili kantun. Ostatak popunjen kako-tako, poluprazno žutilo..

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 14:40