StoryEditorOCM
HajdukGOST KOMENTATOR

Nikica Cukrov: ‘Livaja je pokazao da je za dva koplja iznad svih, ali nikada derbiji nisu rješavali prvenstva...‘

Piše Toni Bilić
22. srpnja 2023. - 07:26

Derbi su obilježile greške koje su direktno utjecale na rezultat. Dinamo je poveo nakon greške Ferra, zatim je Petković propustio zabiti iz penala, a onda je Livaković pogriješio kod Hajdukova izjednačujućega gola. Vidjelo se da Hajduk ima veliku želju, hrabre prati sreća i nismo mogli poželjeti bolji start za „bijele“.

Nije bilo puno smislenih akcija, sve je bilo podređeno destrukciji igre, ne stvaranju. Hajduk je dijelom utakmice igrao i pressing, nije dao „disati“ Dinamu. Proljetos je Leko u Maksimiru krenuo naivno, pa izgubio 4:0. Zato se sada igralo dosta taktički, na zatvaranje. No, falilo je kombinatorike u igri, bekove „bijelih“ bih volio puno više vidjeti u ofenzivnim akcijama, pogotovo na postavljenu obranu. Hajduku fali razigravač koji će brzo prenositi loptu, no i da ga ima, bočni igrači bi se morali podizati visoko.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Međutim, pobjedi se ne treba gledati „u zube“, u ovom trenutku je najvažnije da su „bijeli“ u prvenstvo krenuli pobjedom u derbiju. Sve čestitke treneru i momčadi na tome. Livaja je s jednim, dva poteza pokazao da je za dva koplja iznad onih s kojima i protiv kojih igra. Livaković je čekao da mu sudac svira prekršaj, ali Livaja nije radio ništa nedozvoljeno i sve je bilo čisto kod gola za 1:1.

Hajduk je i nakon tog pogotka nastavio s pokušajima prema naprijed, premda nije bilo puno pravih akcija, izuzev povratne lopte Pukštasa i udarca Odjidja-Ofoea, kada je obranio Livaković. Na kraju se Pukštas našao na pravome mjestu i donio pobjedu. Sada je najvažnije zadržati čvrstu glavu, slijedi utakmica na Poljudu s Rijekom, koja je jako opasna. Ovi bodovi iz Zagreba će vrijediti samo ako se potvrde s nova tri boda u toj utakmici. Nikada derbiji nisu rješavali prvenstva, treba pobjeđivati u ostalim utakmicama - kazao nam je legendarni igrač Hajduka Nikica Cukrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:08