HajdukSTOPERSKA DVOJBA

Nije briljirao, ali Georgi vrijedi ostanka, 'bijeli' s njim ne gube

Piše Frane Vulas
3. svibanj 2017. - 17:09
dinamo_hajduk29-220417.JPG

Četvrtu uzastopnu Hajdukovu pobjedu pokvarilo je samo isključenje Georgija Terzieva. Neoprezni i nepotrebni start bugarskog stopera debelo u sudačkoj nadoknadi već riješenog susreta u Puli koštao ga je crvenog kartona koji će ga izbaciti (najmanje) iz subotnjeg derbija protiv Osijeka na Poljudu.

Upravo kada se ustalio u momčadi Hajduka, kada su se Nižić i on standardizirali i uigrali kao stoperski par, trenutak neopreznosti smanjit će šanse zvučnog (i jedinog pravog) Hajdukovog zimskog pojačanja da se posve nametne struci "bijelih", da se njegova posudba iz Ludogoreca pretvori na ljeto u otkup ugovora. Jer nakon Osijeka ostat će još samo četiri ligaška susreta do kraja sezone. A nakon Osijeka Hajduku slijedi i derbi na Rujevici.

Prava je šteta što će Terziev morati prisilno pauzirati, što možda nećemo vidjeti potpunu sliku. Nakon što smo u prvom dijelu proljetnog dijela sezone već svi postali malo nestrpljivi jer se što zbog kasnijeg priključivanja momčadi, što zbog ozljede, sve do travnja otegla njegova premijera, u zadnjih mjesec dana nanizao je Terziev pet susreta. Da se razumijemo, nije briljirao. Dapače, na njemu se još vidi i nedostatak utakmica, pravog ritma. Imao je i za igrača njegovog iskustva (jer igrao je i Ligu prvaka, za reprezentaciju Bugarske) teško shvatljivih, teniskim rječnikom baš "neforsiranih" pogrešaka.

Međutim, vidi se da kvalitetu ima. Baš u tih pet susreta Hajduk je neporažen. A u tri od tih pet susreta Hajduk nije primio gol. Formiranjem partnerstva Nižić-Terziev, najiskusnijeg stoperskog dvojca, krenuo je i uzlet "bijelih". Naravno, digla se i cijela momčad, Stipica, Vlašić, Futacs i Erceg se izvrsno nadopunjuju...

Vrijedi li Terziev 500 tisuća eura? Igračeva pauza će Hajduku otežati donošenje odluke vrijedi li za 25-godišnjaka iskrcati pola milijuna eura za otkup ugovora. I u malom broju susreta uspio je pokazati kako je u najmanju ruku zanimljiv materijal.

Vrijedi ostanka, pa s obzirom na mali broj odigranih utakmica makar i kroz eventualni produžetak posudbe što bi u ovoj situaciji bilo najlogičnije. Hajduk mora misliti (i misli) unaprijed. Kapetanu Nižiću već 27. godina kuca na vrata, odlazak u inozemstvo u njegovom slučaju čini se bliskom budućnošću. A treba "bijelima" iskustva u zadnjoj liniji.

 

 

 

#GEORGI TERZIEV#STOPER#OTKUP