stdClass Object ( [id] => 274037 [title] => Nicholas Llanos za "Naprid bili": Hajduk je gigant, i zato jedva čekam istrčati na puni Poljud [alias] => nicholas-llanos-za-naprid-bili-hajduk-je-gigant-i-zato-jedva-cekam-istrcati-na-puni-poljud [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Kolumbijski Modrić” i “hrvatski Falcao” neki su od epiteta koje je španjolski Mundo Deportivo iskoristio kako bi opisao Nicholasa Llanosa, nogometaša Hajduka B.

Zbog svoje specifične životne priče i pozadine Nicholas (punim imenom Nicholas Rafael Llanos Lohinski) privlači pažnju i hrvatskih i Kolumbijskih medija. Rodio se 10. veljače 1996. u Rijeci, odakle mu je majka Renata (njezino je prezime Lohinski), a otac Mauricio je Kolumbijac.

Eto, nakon brojnih zemalja čiji su igrači posljednjih godina prodefilirali Poljudom (Azerbajdžan, Ukrajina, Obala Bjelokosti, Gruzija, Gana, Uzbekistan...), sada imamo i - Kolumbiju. No, Nicholas će u više navrata istaknuti kako se osjeća podjednako i Hrvatom i Kolumbijcem.

Nicholas, kako ti je ovdje u Hajduku?

- Odlično mi je, prilagodio sam se. Igram za juniore, a sad sam se priključio i B ekipi. Nadam se da ću se izboriti za prvu momčad.

Uvedi nas malo u svoju zanimljivu životnu priču.


- Moji roditelji upoznali su se jer su radili na brodu, a kad sam imao godinu dana preselili smo se u Kolumbiju. Tamo smo živjeli do moje šeste godine, a onda smo došli u Šibenik na dvije godine. Bilo je to zbog njihova posla, uvozili smo lizaljke i traperice iz Kolumbije.

Nakon toga sam došao u Split gdje sam počeo igrati za Hajduk. Poslije par godina u kojima mi je trener bio Ante Šećer, preuzeo me Mladen Jurić.

No, zbog poslovnih obveza obitelj Llanos opet se morala seliti.

- Otišli smo u Rijeku, pa sam ondje igrao za taj klub. Potom sam 2013. bio u Vitesseu, Chelseajevoj filijali, na probi. Čak su mi nudili ugovor, ali morao sam završiti školu pa sam odbio. Iste je godine uslijedio poziv iz Genoe, ondje sam bio dva mjeseca pod vodstvom bivšeg reprezentativca Ivana Jurića.

Tko te pozvao na Poljud?

- Armando Marenzi (tadašnji trener juniora, nap. a.) je tražio veznog igrača i nekako se poklopilo da me on pozvao. Na početku sam bio s juniorima na probi mjesec i pol dana. Otišli smo na turnir u Zagreb gdje se nismo baš proslavili, ali svojim sam igrama izborio mjesto u prvih 11. Bilo je to u srpnju prošle godine.

Koliko si znao o Hajduku prije dolaska?


- Hajduk je gigant u Europi, još iz doba davne Jugoslavije. Cijenjen je klub i čast mi je što sam dobio priliku pokazati što znam. Nadam se da ću što prije doći do prve momčadi kako bih istrčao na Poljud i osjetio atmosferu.

Od koga si naslijedio nogometni gen?

- Otac je igrao nogomet, baš kao i njegov brat koji je bio vratar u America de Caliju, to je Kolumbijski drugoligaš. Djed mi je također volio nogomet, obitelj se od davnina bavi tim sportom. Otac je fan Deportivo de Calija, a ja više volim Americu, to samo da njemu dignem živce, ha-ha.

Nicholas je u početku karijere htio biti - vratar.

- Tata mi je pokazivao video slavnog vratara Renea Higuite. Rekao sam mu da želim biti vratar, pitao me zašto, a ja sam mu rekao ‘pa gledaj, on može uzeti loptu u ruke, ide preko centra, može zabiti gol iz slobodnjaka...’.

To je golman kakvog danas nema. Neuer je jedini donekle blizu. No, tata nije htio da budem vratar jer je vidio da imam više igračkih sposobnosti pa me usmjerio na pravi put. Tata je po poziciji bio stoper, volio je udarati, ha-ha.

Voliš li više igrati ofenzivnije ili povučenije?

- Ofenzivnije, ali kad treba igrati defenzivnije igrat ću i to.

Koje su ti vrline kao igraču, a koje mane?

- Moram još poraditi na defenzivi, tada bih bio kompletan. Prema naprijed sam brz, pronalazim prostor za špicu, a imam i odličan šut iz daljine te dugu loptu.

Tko je po tebi najbolji igrač Hajduka?

- Andrija Balić je odličan, vidi se da zna. On je budućnost Hajduka.

Puno je igrača u posljednje vrijeme prešlo iz B momčadi u prvu. To ti je sigurno poticaj i dodatni motiv?

- Rečeno nam je da nikad nije bila tanja granica između te dvije momčadi. Radom i igrama vjerujem da ću se i ja izboriti za svoje mjesto.

Kakve ambicije imaš?

- Zasad sam tu i želim se izboriti za prvu momčad. Dalje od toga ne gledam. Vidim se i iduće sezone ovdje.

Kakav ugovor imaš?

- Nemam ga, ni stipendijski ni profesionalni. Samo radim i čekam priliku, ne zamaram se.

Dakle, imaš otvorene ruke za odlazak u bilo kojem trenutku?

- Nije da idem na tu kartu, ali to je jedna od mogućnosti.

U kojoj bi ligi jednoga dana volio igrati?

- U španjolskoj.

Je li ti onda i najdraži klub dolazi iz te lige?

- Ne! To je Arsenal. Sviđa mi se njihov stil igre i to što forsiraju mlade igrače. Gledao sam ih još iz doba kad je Fabregas igrao za njih. Ekipa ima glavu i rep i svake je godine u vrhu engleske lige. San mi je zaigrati za Arsenal.
Nogometni uzor?

- Fabregas, on mi je oduvijek bio najdraži igrač.

Neki te uspoređuju s Lukom Modrićem?

- On je igrač za svoju priču, puno mi fali do toga. Htio bih da me zapamte kao Nicholasa Llanosa, a ne da me uspoređuju s drugima.

Jesi li svjestan trenutne teške situacije u kojoj se Hajduk nalazi?

- Naravno, sve nas to okružuje, svjesni smo promjena. Sada više nema ni trenera juniora pa smo svi skupa kao B ekipa. Situacija nije najbolja, ali očekujem da će se sve brzo smiriti. Poručio bih navijačima da se ne živciraju, proći će to.

Pričate li vi igrači o tome?


- Veći je pritisak na prvoj momčadi nego na nama, ali osjeti se nervoza u zraku. No, mi radimo, treniramo i nastojimo odraditi ovih par kola najbolje što možemo.

Kakva je Treća liga?

- Igrao sam i u Opatiji za seniore tu ligu, tako da ništa novo. Ima iskusnih ekipa i igrača. Najvažniji je kontinuitet igara, bilo za B momčad ili za juniore.

Dojam o treneru Mariju Osibovu?

- Odličan je trener, pokazuju to i rezultati, ali i način na koji radimo.
Brojni klubovi su se zanimali za tvoje usluge, barem ako je vjerovati internetskim izvorima. Juventus, Arsenal,

Manchester United, Sampdoria, Rayo Vallecano...Stvaraju li ti te priče pritisak?

- Znam koliko i vi. Možda je nešto od svega toga i bilo istina, ali usmjeren sam samo na Hajduk i svoj napredak ovdje. Znam samo za Rayo...

Što je bilo s tom probom?

- Klub je dozvolio da odem, ali mi u obitelji smo odlučili da je najbolje da ostanem ovdje.

Imaš li menadžera?


- Nemam. Imali smo ranije loših iskustava pa smo odustali od toga.

Dolazimo do škakljive teme - reprezentacija? Hrvatska ili kolumbijska?

- Nisam nastupao za mlađe reprezentacije ni u jedno.

Tko te prvi pozove, njihov si?


- Tako nekako. Jednom se pruža takva prilika u životu, ne smije se odbiti.

Čije državljanstvo imaš?


- Državljanstvo mi je dvojno.

Cilj s reprezentacijom?


- Nastup na Svjetskom prvenstvu. To je san svakog nogometaša, pa tako i mene.

vedran babić / naprid bili
foto: vladimir dugandžić / cropix

Brat trenira u Splita, nije tija sa mnom

Obiteljski dom na Mertojaku Nicholas dijeli, osim s ocem i majkom, s dvojicom mlađe braće i sestricom. Godinu je dana stariji od Carlosa, koji se također bavi nogometom. On igra za - Split! Jedan brat u Hajduku, drugi u Splitu. Kako to?

- On je tek u siječnju stigao onamo. Odlučili smo da je bolje da bude u drugom klubu. Ni on nije htio biti sa mnom, želio je rivalstvo, ha-ha.

Tko je bolji?

- Mrzim kad me to pitaju, ha-ha. Igramo različite pozicije. On ima dribling za krilo i dobar šut iz daljine, a ja sam više vezni za pronalaziti prostor i zabijati golove.

Drugi brat, Andres, ima 12 godina.

- On je isto nogometni fanatik. Zna sve igrače, stadione...”Bacimo” ponekad s njim na Playstation. Sestra Nabory Kimey će uskoro napuniti tri godine. Kad je sunce, spustimo se svi skupa do Žnjana pa prošetamo.

Imaš li štogod slobodnog vremena?

- Nije baš da učim često, ha-ha. Uglavnom se sve svodi na treninge, školu i spavanje.

Nicholas nije zapostavio školovanje, pohađa Prvu gimnaziju u Splitu i ovih bi tjedana trebao maturirati. No, fakultetskih ambicija nema. Kako kaže, samo želi što prije “izgurati” preostali dio školovanja i onda se potpuno usmjeriti na nogomet.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => splitski kolumbijac [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-05-20 20:38:06 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-06-24 13:12:39 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-06-02 13:14:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 21870 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/05/20/Sport/lla00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7921070 Threads: 2 Questions: 1650942208 Slow queries: 4907830 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111788969 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/nicholas-llanos-za-naprid-bili-hajduk-je-gigant-i-zato-jedva-cekam-istrcati-na-puni-poljud-274037 [printLink] => /sport/hajduk/nicholas-llanos-za-naprid-bili-hajduk-je-gigant-i-zato-jedva-cekam-istrcati-na-puni-poljud-274037?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 217552 [name] => NicholasLlanos [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nicholasllanos [link] => /tag/nicholasllanos ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => splitski kolumbijac [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nicholas Llanos za "Naprid bili": Hajduk je gigant, i zato jedva čekam istrčati na puni Poljud [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-00-08-28-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/05/20/Sport/lla00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/05/20/Sport/lla00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Kolumbijski Modrić” i “hrvatski Falcao” neki su od epiteta koje je španjolski Mundo Deportivo iskoristio kako bi opisao Nicholasa Llanosa, nogometaša Hajduka B.

Zbog svoje specifične životne priče i pozadine Nicholas (punim imenom Nicholas Rafael Llanos Lohinski) privlači pažnju i hrvatskih i Kolumbijskih medija. Rodio se 10. veljače 1996. u Rijeci, odakle mu je majka Renata (njezino je prezime Lohinski), a otac Mauricio je Kolumbijac.

Eto, nakon brojnih zemalja čiji su igrači posljednjih godina prodefilirali Poljudom (Azerbajdžan, Ukrajina, Obala Bjelokosti, Gruzija, Gana, Uzbekistan...), sada imamo i - Kolumbiju. No, Nicholas će u više navrata istaknuti kako se osjeća podjednako i Hrvatom i Kolumbijcem.

Nicholas, kako ti je ovdje u Hajduku?

- Odlično mi je, prilagodio sam se. Igram za juniore, a sad sam se priključio i B ekipi. Nadam se da ću se izboriti za prvu momčad.

Uvedi nas malo u svoju zanimljivu životnu priču.


- Moji roditelji upoznali su se jer su radili na brodu, a kad sam imao godinu dana preselili smo se u Kolumbiju. Tamo smo živjeli do moje šeste godine, a onda smo došli u Šibenik na dvije godine. Bilo je to zbog njihova posla, uvozili smo lizaljke i traperice iz Kolumbije.

Nakon toga sam došao u Split gdje sam počeo igrati za Hajduk. Poslije par godina u kojima mi je trener bio Ante Šećer, preuzeo me Mladen Jurić.

No, zbog poslovnih obveza obitelj Llanos opet se morala seliti.

- Otišli smo u Rijeku, pa sam ondje igrao za taj klub. Potom sam 2013. bio u Vitesseu, Chelseajevoj filijali, na probi. Čak su mi nudili ugovor, ali morao sam završiti školu pa sam odbio. Iste je godine uslijedio poziv iz Genoe, ondje sam bio dva mjeseca pod vodstvom bivšeg reprezentativca Ivana Jurića.

Tko te pozvao na Poljud?

- Armando Marenzi (tadašnji trener juniora, nap. a.) je tražio veznog igrača i nekako se poklopilo da me on pozvao. Na početku sam bio s juniorima na probi mjesec i pol dana. Otišli smo na turnir u Zagreb gdje se nismo baš proslavili, ali svojim sam igrama izborio mjesto u prvih 11. Bilo je to u srpnju prošle godine.

Koliko si znao o Hajduku prije dolaska?


- Hajduk je gigant u Europi, još iz doba davne Jugoslavije. Cijenjen je klub i čast mi je što sam dobio priliku pokazati što znam. Nadam se da ću što prije doći do prve momčadi kako bih istrčao na Poljud i osjetio atmosferu.

Od koga si naslijedio nogometni gen?

- Otac je igrao nogomet, baš kao i njegov brat koji je bio vratar u America de Caliju, to je Kolumbijski drugoligaš. Djed mi je također volio nogomet, obitelj se od davnina bavi tim sportom. Otac je fan Deportivo de Calija, a ja više volim Americu, to samo da njemu dignem živce, ha-ha.

Nicholas je u početku karijere htio biti - vratar.

- Tata mi je pokazivao video slavnog vratara Renea Higuite. Rekao sam mu da želim biti vratar, pitao me zašto, a ja sam mu rekao ‘pa gledaj, on može uzeti loptu u ruke, ide preko centra, može zabiti gol iz slobodnjaka...’.

To je golman kakvog danas nema. Neuer je jedini donekle blizu. No, tata nije htio da budem vratar jer je vidio da imam više igračkih sposobnosti pa me usmjerio na pravi put. Tata je po poziciji bio stoper, volio je udarati, ha-ha.

Voliš li više igrati ofenzivnije ili povučenije?

- Ofenzivnije, ali kad treba igrati defenzivnije igrat ću i to.

Koje su ti vrline kao igraču, a koje mane?

- Moram još poraditi na defenzivi, tada bih bio kompletan. Prema naprijed sam brz, pronalazim prostor za špicu, a imam i odličan šut iz daljine te dugu loptu.

Tko je po tebi najbolji igrač Hajduka?

- Andrija Balić je odličan, vidi se da zna. On je budućnost Hajduka.

Puno je igrača u posljednje vrijeme prešlo iz B momčadi u prvu. To ti je sigurno poticaj i dodatni motiv?

- Rečeno nam je da nikad nije bila tanja granica između te dvije momčadi. Radom i igrama vjerujem da ću se i ja izboriti za svoje mjesto.

Kakve ambicije imaš?

- Zasad sam tu i želim se izboriti za prvu momčad. Dalje od toga ne gledam. Vidim se i iduće sezone ovdje.

Kakav ugovor imaš?

- Nemam ga, ni stipendijski ni profesionalni. Samo radim i čekam priliku, ne zamaram se.

Dakle, imaš otvorene ruke za odlazak u bilo kojem trenutku?

- Nije da idem na tu kartu, ali to je jedna od mogućnosti.

U kojoj bi ligi jednoga dana volio igrati?

- U španjolskoj.

Je li ti onda i najdraži klub dolazi iz te lige?

- Ne! To je Arsenal. Sviđa mi se njihov stil igre i to što forsiraju mlade igrače. Gledao sam ih još iz doba kad je Fabregas igrao za njih. Ekipa ima glavu i rep i svake je godine u vrhu engleske lige. San mi je zaigrati za Arsenal.
Nogometni uzor?

- Fabregas, on mi je oduvijek bio najdraži igrač.

Neki te uspoređuju s Lukom Modrićem?

- On je igrač za svoju priču, puno mi fali do toga. Htio bih da me zapamte kao Nicholasa Llanosa, a ne da me uspoređuju s drugima.

Jesi li svjestan trenutne teške situacije u kojoj se Hajduk nalazi?

- Naravno, sve nas to okružuje, svjesni smo promjena. Sada više nema ni trenera juniora pa smo svi skupa kao B ekipa. Situacija nije najbolja, ali očekujem da će se sve brzo smiriti. Poručio bih navijačima da se ne živciraju, proći će to.

Pričate li vi igrači o tome?


- Veći je pritisak na prvoj momčadi nego na nama, ali osjeti se nervoza u zraku. No, mi radimo, treniramo i nastojimo odraditi ovih par kola najbolje što možemo.

Kakva je Treća liga?

- Igrao sam i u Opatiji za seniore tu ligu, tako da ništa novo. Ima iskusnih ekipa i igrača. Najvažniji je kontinuitet igara, bilo za B momčad ili za juniore.

Dojam o treneru Mariju Osibovu?

- Odličan je trener, pokazuju to i rezultati, ali i način na koji radimo.
Brojni klubovi su se zanimali za tvoje usluge, barem ako je vjerovati internetskim izvorima. Juventus, Arsenal,

Manchester United, Sampdoria, Rayo Vallecano...Stvaraju li ti te priče pritisak?

- Znam koliko i vi. Možda je nešto od svega toga i bilo istina, ali usmjeren sam samo na Hajduk i svoj napredak ovdje. Znam samo za Rayo...

Što je bilo s tom probom?

- Klub je dozvolio da odem, ali mi u obitelji smo odlučili da je najbolje da ostanem ovdje.

Imaš li menadžera?


- Nemam. Imali smo ranije loših iskustava pa smo odustali od toga.

Dolazimo do škakljive teme - reprezentacija? Hrvatska ili kolumbijska?

- Nisam nastupao za mlađe reprezentacije ni u jedno.

Tko te prvi pozove, njihov si?


- Tako nekako. Jednom se pruža takva prilika u životu, ne smije se odbiti.

Čije državljanstvo imaš?


- Državljanstvo mi je dvojno.

Cilj s reprezentacijom?


- Nastup na Svjetskom prvenstvu. To je san svakog nogometaša, pa tako i mene.

vedran babić / naprid bili
foto: vladimir dugandžić / cropix

Brat trenira u Splita, nije tija sa mnom

Obiteljski dom na Mertojaku Nicholas dijeli, osim s ocem i majkom, s dvojicom mlađe braće i sestricom. Godinu je dana stariji od Carlosa, koji se također bavi nogometom. On igra za - Split! Jedan brat u Hajduku, drugi u Splitu. Kako to?

- On je tek u siječnju stigao onamo. Odlučili smo da je bolje da bude u drugom klubu. Ni on nije htio biti sa mnom, želio je rivalstvo, ha-ha.

Tko je bolji?

- Mrzim kad me to pitaju, ha-ha. Igramo različite pozicije. On ima dribling za krilo i dobar šut iz daljine, a ja sam više vezni za pronalaziti prostor i zabijati golove.

Drugi brat, Andres, ima 12 godina.

- On je isto nogometni fanatik. Zna sve igrače, stadione...”Bacimo” ponekad s njim na Playstation. Sestra Nabory Kimey će uskoro napuniti tri godine. Kad je sunce, spustimo se svi skupa do Žnjana pa prošetamo.

Imaš li štogod slobodnog vremena?

- Nije baš da učim često, ha-ha. Uglavnom se sve svodi na treninge, školu i spavanje.

Nicholas nije zapostavio školovanje, pohađa Prvu gimnaziju u Splitu i ovih bi tjedana trebao maturirati. No, fakultetskih ambicija nema. Kako kaže, samo želi što prije “izgurati” preostali dio školovanja i onda se potpuno usmjeriti na nogomet.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/nicholas-llanos-za-naprid-bili-hajduk-je-gigant-i-zato-jedva-cekam-istrcati-na-puni-poljud-274037 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e03837f4b65c9915606908f036e8b6b33649bd08 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nicholas+Llanos+za+%26quot%3BNaprid+bili%26quot%3B%3A+Hajduk+je+gigant%2C+i+zato+jedva+%C4%8Dekam+istr%C4%8Dati+na+puni+Poljud&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnicholas-llanos-za-naprid-bili-hajduk-je-gigant-i-zato-jedva-cekam-istrcati-na-puni-poljud-274037 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnicholas-llanos-za-naprid-bili-hajduk-je-gigant-i-zato-jedva-cekam-istrcati-na-puni-poljud-274037 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => splitski kolumbijac [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduksplitski kolumbijac

Nicholas Llanos za "Naprid bili": Hajduk je gigant, i zato jedva čekam istrčati na puni Poljud

Piše PSD.
2. lipnja 2015. - 15:14
Kolumbijski Modrić” i “hrvatski Falcao” neki su od epiteta koje je španjolski Mundo Deportivo iskoristio kako bi opisao Nicholasa Llanosa, nogometaša Hajduka B.

Zbog svoje specifične životne priče i pozadine Nicholas (punim imenom Nicholas Rafael Llanos Lohinski) privlači pažnju i hrvatskih i Kolumbijskih medija. Rodio se 10. veljače 1996. u Rijeci, odakle mu je majka Renata (njezino je prezime Lohinski), a otac Mauricio je Kolumbijac.

Eto, nakon brojnih zemalja čiji su igrači posljednjih godina prodefilirali Poljudom (Azerbajdžan, Ukrajina, Obala Bjelokosti, Gruzija, Gana, Uzbekistan...), sada imamo i - Kolumbiju. No, Nicholas će u više navrata istaknuti kako se osjeća podjednako i Hrvatom i Kolumbijcem.

Nicholas, kako ti je ovdje u Hajduku?

- Odlično mi je, prilagodio...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 02:08