StoryEditorOCM
Hajduk‘bila vojska‘

Nevjerojatan podatak: Hajduk je sam imao više gledatelja nego cijela Premijer liga zajedno

Piše SPORT SD
19. prosinca 2023. - 18:34

Prošli vikend je za HNL označio kraj jesenskog dijela prvenstva i početak zimske pauze. Nogometaši će na zaslužene kratke odmore, prije nego se vrate treninzima i pripremama za drugi dio prvenstva. Nije HNL jedini kojemu je počeo odmor, i u susjednoj BiH je ovaj vikend označio početak nogometne pauze. 

I dok pripreme za juriš u proljeće počinju, isto tako se i sagledava i rezimira dosadašnji dio prvenstava. Gledaju se raznorazne statistike, rade se prognoze, kad već nogometa nema.

Tako je sada i BiH medij Dnevni avaz objavio statistiku posjećenosti utakmica u nama susjednoj Premijer ligi. Kod njih je odigrano 18. kola, nema zaostalih utakmica, a ukupan broj posjetitelja je 276.027, ili u prosjeku 2.555 po susretu.

Zanimljivo je usporediti BiH i Hrvatsku u tom pogledu, mi stojimo daleko bolje. Zapravo, toliko bolje da je samo Hajduk imao više gledatelja nego cijela Premijer liga zajedno. Hajdukove utakmice, domaće i gostujuće, je ukupno gledalo 279.269 gledatelja na stadionima, tri tisuće više nego čitavu Premijer ligu zajedno.

Hajduk je u usponu, "bijeli" su imali odličnu polusezonu, popratili su to i navijači, tražile su se karte više i za gostovanja i za utakmice doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 00:57