StoryEditorOCM
Hajduktorcida mokošica

Netransparentno i neujednačeno: Hajduk se žali na odluku disciplinskog suca, Ljubo Pavasović Visković sastavio dopis

Piše sport sd
22. veljače 2024. - 20:09

Hajduk se žalio na odluku Alana Klakočera, disciplinskog suca HNL-a, da se evo već drugu utakmicu zaredom kazni zbog postavljanja transparenta Torcide Mokošica, kako je izvijestio Hajduk Digital. 

Hajduk se žali jer je transparent bio jasno izvješen na gotovo svakoj utakmici kluba pod okriljem UEFA u zadnje vrijeme (nije ih bilo mnogo, ali bilo je). Hajduk nije kažnjavan od UEFA zbog tog transparenta, kaže se.

Hajduk je kažnjen sa 5.000 eura globe, jer je tijekom utakmice na tribini u Kranjčevićevoj ulici (Rudeš - Hajduk 0:2)  bio istaknut transparent Torcida Mokošica na kojemu piše i "White Boys", što je po ranijim tumačenjima izraz rasizma.

Saznajemo da je Torcida angažirala i odvjetnka iz Zagreba, inače porijeklom Splićanina i bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Hajduka Ljubu Pavasovića Viskovića da pošalje dopis Klakočeru. Pavasović će sastaviti dopis u kojemu ću pokušati dokazati pristranost u tumačenju spornog transparenta koji je doslovno prisutan desetljećima na poljudskom "sjeveru" i koji nikad nije izazivao kontroverze jer je vezan isključivo uz bijelu boju dresa "bijelih".

- Primjenjuju se netransparentni i neujednačeni kriteriji i to treba kazati Klakočeru, smatra se.  Dapače, nedavno je tolerirao slavljenje lika i djela Adolfa Hitlera na tribinama hrvatskih stadiona, a sad pokušava benigni transparent tumačiti tako da sustavno Hajduku uzima novac - rekao je Pavasović Visković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 11:04