StoryEditorOCM
HajdukPravila su jasna

Nema ždrijeba, ako Hajduk prođe Dinamo evo tko će imati prednost domaćeg terena u uzvratu finala Kupa

Piše F. V.
4. ožujka 2024. - 13:45

Današnji ždrijeb polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa spojio je dva najveća hrvatska kluba Hajduk i Dinamo te Lokomotivu i Rijeku. Predviđeni termin tog susreta ‘bijelih‘ i ‘modrih‘ koji će se igrati na Poljudu je 3. travnja.

Hajduk je osvojio Rabuzinovo sunce u posljednje dvije sezone. Od ove sezone opet će se u finalu igrati dva susreta. Termini tih utakmica su 15. i 30. svibnja.

Propozicije natjecanja kažu da će domaćin uzvratnog ogleda finala, a što se najčešće smatra prednošću, biti momčad koja ima bolji koeficijent u natjecanju u posljednjih pet sezona. U propozicijama stoji: Klub sudionik finalne utakmice koji ima slabiji natjecateljski broj obavezno je domaćin u prvoj finalnoj utakmici.

image
Ante Čizmić/Cropix

Premda je Hajduk osvojio posljednja dva izdanja natjecanja, momčad koja ima najbolji koeficijent u natjecanju u posljednjih pet sezona je Rijeka. Klub s Rujevice ima najbolji koeficijent, slijede Hajduk, Dinamo, Osijek koji je već ispao, pa Lokomotiva. Rijeka je osvajala kup u sezonama 2018/19 i 2019/20, dok je u finalu u sezoni 2021/22 poražena od Hajduka. Dakle, ako splitski klub prođe Dinamo i u finalu bude igrao s Rijekom, prvi susret će se igrati na Poljudu, a uzvrat na Rujevici. Ako Hajduk izbori mjesto u finalu i u njemu se nađe i Lokomotiva, prvi susret finala će se igrati u Zagrebu, a uzvratni susret će biti na Poljudu.

Koeficijenti klubova u kupu

Rijeka 175

Hajduk 143

Dinamo 123

Osijek 59*

Lokomotiva 55

*Napomena: eliminiran u četvrtfinalu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:31