StoryEditorOCM
HajdukROĐENI

Nekadašnji velikan jugoslavenskog nogometa i jedan od najpopularnijih klubova ‘bacio oko‘ na trenera Hajduka!

Piše Marko Bilić
12. kolovoza 2024. - 23:06

Poziv iz Mostara:

- Marko, izgleda da je ovaj vaš Jure Ivanković kandidat za trenera Veleža, možeš li mi to provjeriti?

Naravno da mogu.

I provjerio sam. Jure jest bio kandidat za klupu mostarskog kluba, do prije neki dan, ali više - nije. Zvali su ga ”rođeni”, točnije sportski direktor Denis Zvonić, razgovarali su...

Ali, Jure neće u Mostar. Ostaje u Akademiji Hajduka kao trener kadeta, dogovorio je s predsjednikom kluba Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem nastavak suradnje, mora završiti i školovanje za potrebnu mu licencu.

Inače, Ivanković je stigao u Hajduk kao dio suradnje sa Širokim Brijegom i postao trener kadeta,  a smjenom Ivana Leke ušao je u stožer Mislava Karoglana kojeg je kasnije tijekom sezone naslijedio na klupi.

Bio je trener prve momčadi Hajduka sedam utakmica, nakon čega se ove sezone vratio na klupu kadeta Bijelih umjesto Luke Vučka nakon što je bivši igrač Hajduka raskinuo ugovor.

image

Jure Ivanković dok je bio trener prve momčadi Hajduka

Nikola Vilić/Cropix

Prije dolaska na Poljud Jure Ivanković je bio trener u omladinskom pogonu Širokog Brijega, a odradio je jedan mandat i kao trener prve momčadi.

I sad ga je Velež vabio za trenera. Umjesto Damira Čanadija, bivšeg trenera Šibenika, koji je smijenjen nakon samo tri utakmice nove sezone. Prvo su Mostarci doživjeli povijesni debakl u prvom pretkolu Konferencijske lige gdje ih je s ukupnih 6:2 (!) izbacio uvijek neugodni Inter Escaldes iz Andore, a nakon poraza u 1. kolu prvenstva BiH od Željezničara (1:2) upravi Veleža je prekipjelo, smijenili su Čanadija i krenuli u potragu za novim trenerom.

A to ipak neće biti Jure Ivanković. Kao najveći kandidat sada kotira Igor Janković, izbornik mlade reprezentacije BiH.

image

Jure Ivanković je bio trener prve momčadi Hajduka.

Ante Čizmić /Cropix
image
Ante Čizmić /Cropix

embed_photo}6696420{/embed_photo}

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 06:24