StoryEditorOCM
Hajduklukšini ‘nadzornici‘

Nekadašnji predsjednik NO Hajduka o svom mandatu: ‘Mi smo se strogo držali Statuta i nismo se miješali u operativni rad‘

Piše Slaven Alfirević
11. rujna 2024. - 16:59

Benjamin Ben Perasović bio je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka u ranijem sazivu.

On je taj, sa svojim suradnicima - a bila su i ostala ukupno četvorica, taman dovoljno da NO radi u punom sazivu - koji su podržali izbor i kasnije rad tadašnjeg klupskog predsjednika Lukše Jakobušića, od jeseni 2020. Sve dok nisu predali štafetu na redovitim demokratskim izborima u ljeto prije dvije godine novom nadzorničkom sazivu "bijelih", na čelu s Aljošom Pavelinom.

Perasović se tada, ujesen 2020. izvukao iz teške situacije biranja novog predsjednika kad je nakon odlaska i naprasnog svršetka drugog mandata Marina Brbića trebao izabrati kormilara uprave, NO "bijelih" je tada za predsjednika odlučio izabrati Lukšu Jakobušića.

Mnogo puta smo u međuvremenu zapitkivali Perasovića za reakciju, komentar na ovo i ono, na pojedine različite događaje u Poljudu, ali bi uvijek na svoj elegantan način izbjegao komentirati, nije želio davati izjave. Držao se sa strane. Kao pravi nadzornik.

Ovaj put, bili smo bolje sreće, Perasović nam je kazao nekoliko riječi, a propos posljednjih događaja i dao je, smatramo, znakovit komentar. A budući da to kaže Big Ben, premda je to tek nekoliko riječi, sve zajedno ima i posebnu težinu:

- Kao navijač užasno sam tužan zbog ovoga što se događa. Ne mogu komentirati rad drugih, ali mi smo se svojedobno, u Nadzornom odboru u našem sazivu strogo držali Statuta i nismo se miješali u operativni rad Lukše Jakobušića - rekao nam je Perasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 16:59