StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Nekadašnji kapetan Bijelih Hrvoje Vejić pred veliki derbi: ‘Očekujem otvorenu bitku i fajterski Hajduk‘

Piše Zapisao Frane Vulas
13. kolovoza 2022. - 11:00

Očekujem opet dobrog Hajduka. Pozitivna je atmosfera nakon prolaska Vitorije, iako je u Portugalu Hajduk mogao i bolje odigrati, dojam je da je kvalitetnija momčad. Domaćin je krenuo na ho-ruk, ali je poslije desetak minuta Hajduk počeo igrati i stavio se kako treba. Ovo će biti sasvim drugačija utakmica. Nadam se da se Hajduk uspio odmoriti, ali i Dinamo je imao europsku utakmicu i to je sve isto. Živciraju me odgode utakmica, to bih zabranio. Ako želimo biti europski klub, moramo se na to naviknuti. Ako igrači nisu odmorni sada kada je početak sezone, kada će biti? Neće odlučiti što je netko više ili manje umoran, nego na koju nogu će ustati igrači koji donose prevagu. Nema favorita, ali očekujem opet fajterski, frajerski Hajduk.

Ne bih puno mijenjao. Nema Hajduk veliku širinu pa ne očekujem puno promjena u odnosu na srijedu, jednog-dva nova igrača. Može Dambrauskas mijenjati stopere ako su Simić i Borevković u Portugalu odigrali samo po poluvrijeme. Može staviti njih, ili nekog od njih uz Eleza ili Awaziema, ali ključno pitanje je tko je od njih uigran tandem. U veznoj liniji je Hajduk tanak. Fossati bi sigurno bio opcija, ali je ozlijeđen. Atanasov nije sličan tip igrača kao Vuković, a Krovinovića sigurno nećeš mijenjati. Vjerujem da će Biuk započeti, kao i Sahiti, a ni Livaju nećeš mijenjati. Bekovi Mikanović i Melnjak fizički djeluju top. Dinamo ima puno više novca pa i širine, ali to je tako kad kupuju i ono što im ne treba.

Očekujem zanimljivu, obostrano otvorenu utakmicu, bez kalkulacija. Dinamo je po većim pritiskom jer javnost očito od početka nije uvjerena da je Čačić dovoljno dobar trener za Dinamo unatoč karijeri koju je napravio, tome što je bio izbornik. Ima rezultat, a naravno da bi Dinamo trebao bolje izgledati. Kako su za reprezentaciju Oršić i Petković kvaliteta, pa su u Dinamu na klupi? Teško je reći što se tu događa na treninzima, možda ih je želio probuditi. Ali to su sve njihovi problemi. Samo neka se oni time bave, Hajduku je to super. Očekujem još neki kiks Dinama poput onog u Varaždinu, možda već u ovom susretu. Uvijek Hajduk treba ići na pobjedu u derbiju, ali i bod u Maksimiru bi bio dobar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 13:40