StoryEditorOCM
Hajdukispeci pa reci

Nekad je dobro da je ‘dlaka na jeziku‘, dvije su nepotrebne izjave razotkrile nervozu u svlačionici Hajduka

Piše Pero Smolčić
18. rujna 2023. - 11:40

Što se događa? Dvije utakmice protiv momčadi koje bi trebale biti ‘fenjeraši‘ i dva bolna poraza. Umjesto da Hajduk nastavi utabanom stazom prema tituli, s pobjedom protiv Dinama u džepu, dogodila su se dva teška kiksa, a priča o tituli polako poprima one, za Hajduk uobičajene tonove. 

Bodovno ništa još nije izgubljeno, Hajduk je i dalje prvi, ali s utakmicom više od Dinama koji bi pobjedom preskočio ‘bijele‘. No, rana je faza prvenstva i dojmovi se tek slažu, ali gubitak bodova u dvije ‘lagane‘ utakmice manji je problem od onoga kojeg s Poljuda dobrim dijelom nesvijesno emitiraju.

Čini se da se balon očekivanja poprilično napuhao, a pritisak koji se time stvorio polako uzima maha. U tom kontekstu tri su priče koje baš ‘bodu u oko‘ nakon poraza od Gorice.

1. Izjava trenera Ivana Leke. Za novinare je uvijek lijepo i dobro kada su treneri otvoreni, iskreni, bez dlake na jeziku. Druga je stvar kako se to reflektira na sami klub. 

- Ne možemo se oslanjati na to da će Livaja zabiti 60 golova - kazao je sada Leko.

Time je opalio nekoliko pljuski, ostalim igračima u klubu, ali ponajviše sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu jer mu, očito, nije pronašao i doveo još nekoga da rastereti Livaju.

Na konferenciji za novinare uoči Gorice Leko je doduše kazao kako je momčad jača nego na početku ljeta, no zanimljivo, nije rekao da je jača nego prošle sezone. Na početku ljeta već se osuo dobar dio prošlosezonskog kadra. Bilo bi čudno da je momčad sada, na kraju prijelaznog roka, slabija nego na njegovom početku.

image

Trener Hajduka Ivan Leko

Damir Krajač/Cropix

Leko je i čim je došao na klupu ‘bijelih‘ odmah vapio za pojačanjima, čini se da još nije dobio ono što traži. A vrijeme prolazi, nervoza raste.

2. Tu je i Marko Livaja, od kojeg eto ne možemo očekivati da zabije 60 golova u sezoni, no on je u ovoj utakmici bio prilično nevidljiv, nije izgledao ni kao tip za 20 golova. I njemu je ljeto bilo nervozno, s gafom u reprezentaciji, a sada je i u Hajdukovom dresu u nekoj ‘fazi mirovanja‘. Trenutno je s četiri gola ‘tek‘ četvrti strijelac lige, Mijo Caktaš je na sedam, Fran Brodić zabio je šest, a Bruno Petković pet golova. Može li Marko opet biti ‘broj jedan‘?

3. Tu je onda i biser novopečenog hajdukovca Zvonimira Šarlije:

- Ovo je jako teško, pogotovo nama domaćima koji osjećamo Hajduk malo više nego stranci. Možda malo više i želimo. Velike ekipe poput Hajduka imaju velike igrače. Na nama je da dignemo ostale momke i što prije preokrenemo ovaj trenutak.

Pokušao je Šarlija pronaći opravdanje za poraz pa podijelio svlačionicu na ‘vaše i naše‘. A to nikad nije dobro. Sugerirao i kako stranci nisu baš do kraja željeli pobjedu. Barem ne koliko i domaći igrači. Možda nije tako mislio, ali je tako rekao.

Vrijeme je za ozbiljan sastanak na Poljudu i novi početak. Ništa još nije izgubljeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2024 21:26