StoryEditorOCM
Hajdukservisne informacije

Navijači, oprez! Na Westfalenu je zabranjena odjeća marke popularne među dijelom hajdukovaca, evo kolike su kazne

Piše Ivan Renić
11. ožujka 2023. - 17:09

Kultni Westfalen, danas poznatiji kao Signal Iduna Park domaćin je utakmice četvrtfinala Lige prvaka mladih između juniora Borussije Dortmund i Hajduka. Sprema se tako "invazija" navijača Bijelih na Dortmund. Momčad Marijana Budimira nesumnjivo će imati veliku podršku u Njemačkoj, pomoć u lovu na još jedan povijesni uspjeh.

Međutim, navijači moraju biti itekako oprezni. Propisi na stadionima u Njemačkoj, pa tako i na Westfalenu prilično su jasni. Zna se sve, koliki se transparenti smiju unositi, s kolikom debljinom štapova... A zabranjene su i neki marke odjeće. I tu bi se Hajdukovi navijači mogli naći u problemu. Vrijedi, stoga, upozoriti na vrijeme. Brend "Thor Steinar", popularan među dijelom navijača, na stadionu Borussije je zabranjen!

Njemačka marka odjeće na svojim proizvodima koristi "wolfsangel", srednjovjekovni simbol zamke za vukove. Sporno je, naime, što su isti simbol u prošlom stoljeću koristili nacisti, točnije pripadnici SS divizije. Danas se on u Njemačkoj smatra simbolom pripadnosti neonacistima.

Odjeća marke Thor Steinar zabranjena je i u brojnim njemačkim institucijama, kao i na više drugih stadiona. Ne vrijedi se ni kockati jer kazne za kršenje propisa na stadionima sežu do 1500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 18:40