StoryEditorOCM
Hajdukpress konferencija

Gattuso otkrio: ‘Prije dva tjedna predsjednik mi je rekao, novaca nema za pojačanja. Sada je situacija drukčija...‘

Piše SPORT SD
30. kolovoza 2024. - 11:49

Nakon "izleta" u Puli Hajduk ponovno igra kod kuće. Bijeli sutra od 20.45 sati na Poljudu igraju protiv Osijeka. Hajduk je na četvrtom mjestu tablice s osam bodova u četiri susreta, dok je Osijek katastrofalno ušao u sezonu i tek je deveti s jednim bodom.

Navijači Hajduka nisu zadovoljni dosadašnjim igrama, traže protiv Osijeka dobru igru i sva tri boda. Sutrašnji susret najavio je trener Gattuso na press konferenciji. 

Kandidira li Pukštas za utakmicu, priča se o Biuku i Mlakaru?

- Sutra samo Sahitija neće biti, on se prodao u HSV, Pukštas je tu i trenira na maksimumu, sve dok se ne proda. Pričao sam s predsjednikom prije dva tjedna, rekao mi je tada, novaca nema. To sam poštovao. Prije par dana sam pričao s Nikolom Kalinićem, sada je situacija malo drukčija i postoji mogućnost za neka pojačanja, sve ćemo vidjeti.

Kakav Osijek očekujete?

- Slobodno možemo reći da Osijek ne zaslužuje poziciju na tablici, sve što su do sada izgubili, nezasluženo su izgubili, sutra nas čeka velika utakmica. Moramo biti na razini. I mi imamo naših problema, ali idemo odigrati veliku utakmicu.

Sve osim pobjede katastrofa, nakon Osijeka slijedi Dinamo?

- Mi uvijek igramo na pobjedu, ali sutra nas čeka teška utakmica, moramo procijeniti rizike. Samo reći, mi trebamo pobijediti, lako je to reći, ali treba biti pravi.

Ozljede, što reći o Benrahouu i Dajakuu, jesu li oni u konkurenciji?

- Vani su Bamba i Zvone. Sigur je tu i konkurira. Yassine i Leon konkuriraju sutra. Zadnjih mjeseci su bili van stroja, kada sam došao tražili su transfer. Zadnjih deset dana maksimalno treniraju i trude se, ali tržište nije ponudilo dovoljno da nas zadovolji za prodaju i sada su s nama.

Trener Coppitelli, što očekujete? Osijek se pojačao s trojicom, četvoricom igrača, moraju u Splitu ne izgubiti?

- Uzeli su tri nova igrača, riječ je o organiziranoj momčadi. S obe strane su brzi i prodiru unutra, očekuje nas naporna utakmica, moramo biti maksimalno koncentrirani.

U prošle tri utakmice Hajduk rano prima gol? Može li ovaj put Hajduk rano povesti?

- Nadam se da nećemo primiti gol u prvih 10 minuta. Moramo biti pažljivi, rani gol nas je uvijek poremetio. U Puli gol nakon greške, autogol protiv Ružomberoka, slično i protiv Varaždina. Ako prvi zabijemo, dobro za nas.

Tri boda bila bi dobra, slijedi i pauza?

- Meni kao treneru drago mi je kada se igrači odazovu pozivu reprezentacija. Neki naši igrači idu i u mlađe selekcije, drago mi je to, iako ih ne mogu onda koristiti za treninge. Ali, ajmo se mi okrenuti idućoj utakmici i maksimalno trenirati za nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 16:48