StoryEditorOCM
Hajduksve se kontrolira

Navijači Hajduka počeli ulaziti na Maksimir, policije ima kao da zajedno dolaze papa i Joe Biden

Piše Frane Vulas
17. prosinca 2023. - 15:24

Prvi navijači Hajduka počeli su pristizati na stadion u Maksimiru gdje se s početkom u 17.15 sati igra najveći derbi hrvatskog nogometa, ujedno i zadnja utakmica jeseni u SuperSport HNL-u.

Na izlasku s autoceste (gledano iz pravca Splita), na Lučkom, policija okuplja vozila sa splitskim i drugim mahom južnim registarskim pločicama, navijače Hajduka, kako bi ih u koloni, uz jaku policijsku pratnju sprovela na stadion. Policije po Zagrebu, na Maksimiru, na Lučkom, na prilazima stadionu, ima kao da stìžu zajedno papa i Joe Biden. Ima više policajaca i specijalaca nego dostavljača Bolta i Volta. Tu su i policijski psi, sve nadlijeće, odnosno iz zraka kontrolira policijski helikopter...

Ispred južne tribine stadiona u Maksimiru, na parkiralištu, napravljena je sigurnosna zona za navijače splitskog kluba kojih će najmanje tri tisuće doći na Maksimir. Naime, osim u samo par sati rasprodanog juga na kojem će biti Torcida sigurno će se neki ‘prošvercati‘ i na zapad.

- Ne možete u ‘sterilnu‘ zonu - zaustavila nas je plavokosa policajka pri pokušaju ulaska u taj ‘geto‘ ispod juga Maksimira.

Svi navijači, ali i automobili na ulazu su podvrgnuti vrlo rigoroznim pregledima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 11:00