StoryEditorOCM
HajdukPukštas je zvijer

Navijači briljiraju na fejsu: ‘Leko ‘prevaro‘, Awaziem i Borevković izgledaju kao Nesta i Cannavaro, da smo prije...‘

Piše F. V.
14. svibnja 2023. - 09:40

Hajdučka javnost, navijači, pa i mi kao sedma sila također, skloni smo nevjerojatnim amplitudama. Put od euforije do depresije je u Splitu vrlo kratak. Tako je vrlo dobra igra momčadi trenera Ivana Leke i uvjerljiva 3:0 pobjeda u derbiju s Osijekom na Poljudu ‘raspametila‘ navijače i medije. Navijači na društvenim mrežama pršte od zadovoljstva. Pogotovo što je to bila i peta utakmica Hajduka u nizu u kojoj nije primljen pogodak. No, mnogi sada i žale za propuštenim prigodama.

- Da smo ovako igrali kao zadnje dvije, bili bi prvaci deset kola prije kraja prvenstva. Očito je da je velik pritisak na svima u i oko Hajduka. Jedna loša utakmica, odmah sve treba potjerati. Malo više strpljenja i još više podrške. Dobra stvar da je top forma prije finala kupa, iako Šibenik moraš pobijediti kako god - napisao je Ante na službenom facebooku Hajduka.

Pročešljali smo malo što su tamo navijači komentirali. Kristian je briljirao usporedbom igrača koji su donedavno bili grubo kritizirani, zbog nerijetkih kikseva, a sada su ključ obrane koja pet susreta zaredom nije morala u svoju mrežu po loptu.

- Awaziem i Borevković zadnje utakmice izgledaju kao Nesta i Cannavaro iz najboljih dana! Lipo je i bez stresa dobivat.

Jure je ‘bocnuo‘ Osječane.

- Osijek iduće sezone može nastupat u Europi samo ako svoj stadion prebaci u Mađarsku.

Josip je dao svoj sud ‘preobrazbe‘ Hajduka.

- Najbitnija stvar koja donosi sigurnost je Filip Krovinović na zadnjem veznom. Njegovo postavljanje na tu poziciju je sjajna stvar za igru Hajduka, nema panike i straha jerbo Krova to racionalno i staloženo drži pod kontrolom. Jednostavno taj suptilni i dragi dečko iz utakmice u utakmicu izrasta u pravoga modernog zadnjeg veznog.

Domagoj je kroz šalu pohvalio Leku.

- Pet utakmica bez primljenog gola sa Borevkovićem (zadnje četiri utakmice) koji je brutalno popljuvan i s ‘debitantom‘ Sigurom koji uopće nije desni bek. Svaka čast! Leko ćelava prevaro!

Mirjana je bila oduševljena.

- Lipo je gledat susret bez nerviranja i samo guštat u odličnoj utakmici.

Bilo je i kritičara, uvijek ih ima.

- Odlična utakmica, bravo! Nadam se da ove genijalce što su ušli gledamo još dvije utakmice i sretan put! Fossati, Grgić, Anello - napisao je Dejan.

Josip je pohvalio Benrahoua kojim je oduševljen i nazvao ga nadimkom koji već dugo kola društvenim mrežama.

- Benhur! Kakva igračina!

Davor je oduševljen Sigurom i Pukštasem.

- Sad sam uvjeren da Sigur mora igrati veznu liniju sa Pukštasom i Benhurom. Koja mirnoća. A Rokas je zvijer samo takva. Kako racionalno i brzo pokriva prostor kao da ima tisuću utakmica u nogama. On je najveće pojačanje koje smo mogli dobiti. Leko će na lito uistinu imati momčad na nivou.

Sara je apelirala.

- Ostavite nešto i za Šibenik u finalu Kupa. Bravo momci, sve pohvale za još jednu odigranu utakmicu bez greške. Bravo i za trenera i stručni stožer na izvrsnoj pripremi utakmice. Sad u Koprivnicu dat jednu porciju i Slaven Belupu. A onda sa stilom uzet Rabuzinovo sunce drugom licu Dalmacije. I proslavit to ako Bog da u zadnjem kolu prvenstva na našem Poljudu.

Goran je pohvalio trenera.

- Svako kolo Hajduk sve bolji i bolji! Samo naprijed Leko!

Ivan ga je hvalio, ali i kritizirao.

- Šteta što igramo lijepo kad već ne treba više, da bar Leko nije bio onako pretvrdoglav kad je došao sad bi se još borili za naslov, ali svaka čast za današnju utakmicu, a i općenito u zadnje vrijeme.

Domagoj se zahvalio gostujućem treneru na riječima da Osijek neće na Poljudu imati velikih problema ako ponovi disciplinu i agresivnost iz susreta s Dinamom koji je završio bez pogodaka.

- Hvala Stjepanu Tomasu na motivacijskom govoru!

Alen je konstatirao.

- Sad će Leko odjednom biti Ancelotti za sve one koji su ga do prije tri kola ‘pljuvali‘.

A Marko je poželio.

- Kad bi barem bio ovakav početak sljedećeg prvenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:33