StoryEditor
HajdukEKSKLUZIVNO IZ PORTUGALA

Navijači Benfice javljaju ‘Torcidaši, čuvajte se, ozloglašeni navijači Vitorije spremaju vam sačekuše, tražit će vas po gradu, jako su opasni i zato ćemo mi biti s vama‘

Piše Ivan Renić
7. kolovoza 2022. - 20:26

Polako se zagrijava atmosfera za uzvrat u Portugalu. Hajduk će na put u Guimaraes. Usprkos velikom poslu obavljenom na prepunom Poljudu (3:1), ništa još nije gotovo. Preostaje još, barem, teških 90 minuta uzvrata. Kako je bilo na Poljudu, tako bi moglo biti i u Guimaraesu. White Angelsi poznati su po svojoj odanosti. Ali i po još nečemu...

Naime, iz Lisabona je stiglo upozorenje.

- Među navijačima Benfice kruži priča da će oko 200 navijača Vitorije po gradu tražiti Torcidu kako bi se izazvali neredi. Opasni su to ljudi. Prenosim vam što sam čuo – priča nam navijač Benfice (podaci poznati redakciji).

Upozorenje je ovo za Torcidu koja se sprema na uzvratnu utakmicu, pogurati Hajduk prema Villarrealu. „Bijeli” će, navodno, u Portugalu imati podršku 700-800 navijača.

Nadamo se kako će se neredi izbjeći i da će Hajdukovi navijači sigurno boraviti u Guimaraesu. Ali tamo, tvrdi naš izvor, neće biti sami. Poznato je već prijateljstvo Torcide i Benficinih No Name Boysa. Bratska ljubav veže dva kluba još od tragedije 1994. godine.

- Mnogi iz No Name Boysa pridružit će se Torcidi u Guimaraesu kako bi navijali za Hajduk. Nećete biti sami!

Spremni su iz Lisabona potegnuti do grada na sjeveru zemlje udaljenog oko 360 kilometara, tri i po' sata vožnje...

Vitorijini navijači na lošem su glasu u Portugalu. Premda im ime ne sugerira tako... Poznati nisu po ičemu „anđeoskom”. Štoviše, izlet na stadion Afonso Henriques baš i nije preporučljiv, tvrdi naš sugovornik.

- Dugo sam već u tim krugovima i znam koliko su Vitorijini navijači opasni. Išao sam nekoliko puta na gostovanja. Moja grupa je svaki put išla bez navijačkih obilježja, u običnim majicama. Tako je sigurnije, nismo željeli stradati.

Jasno je, stoga, što žele poručiti. Torcida, oprez!

Situacija je eskalirala baš nedavno, u prošlom pretkolu kada je Vitoriji došla Puškaš Akademija. Potukli su se tada s policajcima. Snimke su se ekspresno proširile društvenim mrežama.

- Opasan je to stadion. Bit će to utakmica visokog rizika – upozorava.

Ako znamo mi, vjerujemo kako onda i oni znaju što ih čeka. Isto tako, sumnjamo da će i tamošnje snage sigurnosti išta prepustiti slučaju. Ne preostaje nam drugo nego vjerovati kako će sve proći u najboljem redu, po Hajduk, ali i navijače.

Nek' se svi vrate u Split sigurno i s prolaskom u džepu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2022 09:57