StoryEditor
HajdukIzvucite što više

Nakon ukrajinskog stopera Hajduk napušta i pouzdani vezni igrač: dok se čeka na sportskog direktora na Poljudu se nadaju da će odštetom pokriti ulog u ovaj tandem

6. prosinca 2019. - 08:49

Joan Carrillo bi Hamzu Barryja doveo u Mađarsku, u svoj Videoton koji se sad zove Vidi MOL, a Oleksandr Svatok je baš zanimljiv Dnjipru, novom Dnjipru i o tome su se raspisale ukrajinske novine: Svatok je u Ukrajini zakon.

Istina, nema još sportskog direktora u Hajduku (ako to nije Boro Primorac, kapa nad svima, jučer je proslavio 65. rođendan). Međutim, i bez sportskog direktora "mercato" se u Poljudu zahuktava, pa se probijaju van i prve informacije, poslovi koje bi trebalo ili se mogu obaviti baš neovisno o izboru šefa struke.

Rekosmo, na stolu su opcije za dvije prodaje i koji je to sportski direktor koji bi rekao – ne, stopirajmo te poslove?!

Pitanje je tek može li se od oba posla utržiti zajedno oko 600.000 eura koliko su koštale ukupno odštete od obojice: kad je Hajduk otkupljivao Hamzu Barryja od ciparskog Apollona iz Limassola (na posudbi je bio u Izraleu), te Oleksandra Sašu Svatoka iz Zorje Luhansk. Računa se 250 plus 350. Tisuća eura.

Da kažemo daj šta daš, ne valja, to nije posao, ispada kao da rušimo cijenu, a budući da su rečeni igrači i te kako zanimljivi kako Dnjipru, teko i Vidi MOL-u, onda neka dotični i odriješe kesu.

Dogovor se čini na vidiku, destinacije odabrane.

1. Hamza Barry – najprije se smatralo kako ga nagovaraju da produži ugovor i da se u tome napreduje, pa da će on namamit i Lamina Jallowa, napadača, sunarodnjaka iz talijanske Salernitane, ali je sad otvorena opcija da se Barry, kao posljednji Mohikanac iz doba Marija Branca skrasi do bivšeg Hajdukova trenera Joana Carrilla. Katalonac i navijač Espanyola oživio je karijeru povratkom za kormilo umjesto Marka Nikolića, Srbina, partizanovca, na klupu onog što smo nekoć poznavali kao Videoton. Tamo mu je i Marko Futacs, a Carrillo je slavan u Szekesfehervaru jer im je 2015. donio titulu prvaka, (dok Hajduk, kako reče, nije bio dovoljno strpljiv). Zvali su ga u obnovu šampionskog MOL Vidija, tamo je zatekao Futacsa, a zanimljiv mu je i Hamza Barry, uvijek je cijenio tog majstora veznog reda.

2. Oleksandr Svatok – krenuo je iz Dnjipra, a taj Dnjipro je bankrotirao. U Hajduk je pak došao iz Zorje, nema niti godinu dana, u zimu na sva zvona kao stoper koji će Hajduku pomoći uć u Europsku ligu: pisali smo Svatok – Vušković, europski tandem, nije da nismo. Drž, ne daj, Saša se nije iskazao. A novi Dnjipro se osnovao i inzistira na – Svatoku. Okupljaju se domaći u Dnjipropetrovsku i taj posao, transfer, povratak Svatoka u Ukrajinu je sasvim izgledan.

Moguće je da su obojica odigrali već posljednju utakmicu za Hajduk, ovu zlosretnu protiv Rijeke (0:4). Taman je Hamza Barry zamijenio Sašu Svatoka na poziciji stopera(!), ali nam nije namjera kopati dalje po tim ranama. Nego, Barry ima tri žuta kartona i ne može igrat u subotu protiv Intera u Zaprešiću, a na poziciji stopera vraćaju se Ardian Ismajli i Stefan Simić. I još je ostala Istra 1961 u Poljudu, može proć bez obojice.

Smatramo kako bi to bio dobar posao u osvježavanju kadra za proljeće. Za obojicu će zacijelo dobit i povrat novca, koliko, nećemo rušit cijenu. Izvucite što više možete!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 01:34